تحقیقات متخصصان حاکی از شیوع نوع جدیدی از ویروس کرونا است که ۷۰ درصد مسری تر است. شناسایی گونه جهش یافته ویروس کرونا به نگرانی درباره کارآیی واکسنهای تولید شده برای مقابله با کووید-۱۹ منجر شده است، مدیرعامل بیونتک، روز سهشنبه۲۲دسامبر۲۰۲۰ در یک نشست خبری گفت: «ما از نظر فنی میتوانیم در شش هفته واکسن جدید را بسازیم. زیبایی فنآوری آرانای پیامرسان این است که ما میتوانیم مستقیما کار ساخت واکسنی را شروع کنیم که خود را شبیه به ویروس جهش یافته میکند».
وی ادامه داد: «واکسن فایزر-بیونتک، در برابر گونه جهشیافته ویروس کارآ است. با این حال برای اطمینان از موثر بودن آن، به پژوهشهای بیشتری نیاز است. اکنون نیز، ۴۵ کشور جهان، از جمله ایالات متحده آمریکا، کانادا، بریتانیا و ۲۷ عضو اتحادیه اروپا مجوز استفاده از واکسن فایزر-بیونتک را صادر کرده اند».
توضیحات سوزان هاپکینز متخصص در امور بهداشت بریتانیا از نوع جدید ویروس کرونا
نوع جدیدی از ویروس کرونا که تا کنون در مناطق مختلف بریتانیا به جز ایرلند شمالی شناسایی شده به گفته مقامهای دولت این کشور ۷۰ درصد مُسریتر از نوع اولیه و رایج این ویروس است که بیماری کووید-۱۹ را عالمگیر کرده است.
این نگرانی و پرسش عمومی به وجود آمده که:
آیا نوع جهشیافته ویروس کرونا افزون بر مسریتر بودن، موجب بروز نوع شدیدتر بیماری کووید-۱۹ در مبتلایان میشود؟
آیا جهش رخ داده به معنای ناکارآمدی واکسنهای کشف شده علیه کووید-۱۹ است؟
سوزان هاپکینز از جمله متخصصان فعال در مرکز بهداشت عمومی بریتانیا در مصاحبه با شبکه اسکاینیوز گفت که ویروس جدید با نام VUI-202012/01 دارای یک ترکیب ژنتیکی کاملا واضح و روشن است که تا کنون افزون بر بریتانیا در کشورهای دانمارک و استرالیا نیز شناسایی شده است. به گفته او این ویروس بسیار شبیه انواع جهش یافته ویروس کروناست که وجود آن در آفریقای جنوبی و هلند نیز گزارش شده است.
وی گفت: «این نوع از ویروس کرونا برای نخستین بار در سپتامبر گذشته در بدن بیماری مشاهده شد ولی توالی کامل ژنوم آن در نوامبر شناسایی شد. این نوع ویروس کرونا در ابتدا ویژگی خاصی از خود بروز نداد و به همین دلیل محققان آن را در زمره جهشهای متعددی که یک ویروس به طور عادی انجام میدهد و بعدها هم از میان میرود، در نظر گرفتند».
چرا سرایت ویروس کرونا در برخی مناطق کاهش پیدا نمیکند؟
اواخر نوامبر گذشته این مساله برای محققان به وجود آمد که چرا با وجود افزایش محدودیتهای عمومی، سرایت ویروس کرونا در برخی مناطق کاهش پیدا نمیکند؛ همین امر موجب انجام تحقیقات دقیق بالینی، رفتاری و اپیدمیولوژیک و تعیین توالی ژنوم ویروس کرونا شد و مشخص شد که خوشهای از نوع جدید ویروس کرونا در آن مناطق در حال گسترش است.
نتایج این تحقیقات که ۱۸ دسامبر۲۰۲۰ در اختیار دولت بریتانیا قرار گرفته، نشان میدهد که نوع جدید ویروس کرونا بسیار مسریتر شده است.
خانم هاپکینز خاطر نشان کرده که با توجه به عدم افزایش معنی دار میزان مرگ و میر ناشی از بیماری کووید-۱۹ طی هفتههای اخیر، به نظر نمیرسد که ویروس جدید خطرناکتر و یا مرگبارتر شده باشد. همچنین هنوز شواهد قطعی در مورد دشوارتر شدن درمان و یا مقاومت ویروس در برابر واکسن کرونا به دست نیامده است. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
به کانال نه به زندان نه به اعدام در تلگرام بپیوندید
https://t.me/NoToPrisonNoToExecution