جمعه, ۸ اسفند, ۱۳۹۹
سایت خبری تحلیلی جوانه ها
  • صفحه اصلی
  • حقوق بشر
  • اجتماعی
  • اخبار اعدام
  • گزارش ویژه
  • جهان
  • بانک زندانیان سیاسی
  • بانک زندان
  • افشای شکنجه گران
  • English
نتیجه یی پیدا نشد
مشاهده همه نتایج
  • صفحه اصلی
  • حقوق بشر
  • اجتماعی
  • اخبار اعدام
  • گزارش ویژه
  • جهان
  • بانک زندانیان سیاسی
  • بانک زندان
  • افشای شکنجه گران
  • English
نتیجه یی پیدا نشد
مشاهده همه نتایج
جوانه ها
نتیجه یی پیدا نشد
مشاهده همه نتایج
صفحه اصلی حقوق بشر

گزارش نقض حقوق بشر در ایران هفته چهارم آذر ۹۹

۲۸ آذر,۱۳۹۹
در حقوق بشر, گزارش ویژه
0
گزارش هفته نقض حقوق بشر

گزارش هفته نقض حقوق بشر

کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام، گزارش نقض حقوق بشر در ایران هفته چهارم آذر۹۹ را در فاصله زمانی جمعه ۲‍۱ تا روز جمعه ۲۸آ‌ذر ۹۹ شامل سرکوب و نقض حقوق بشر از طریق، اعدام، بازداشت‌های خودسرانه، اذیت و آزار زندانیان و صدور احکام حبس از سوی ارگان‌ها و نهادهای امنیتی منتشر کرد.

روز ۲۶ آذرماه ۹۹، برابر با ۱۶ دسامبر ۲۰۲۰،  شصت و هفتمین قطعنامه مربوط به محکومت نقض حقوق بشر در ایران در مجمع عمومی سازمان ملل متحد با ۸۲ رای موافق، ۳۰ مخالف و ۶۴ ممتنع به تصویب رسید. این قطعنامه، از «اعمال و اجرای مجازات اعدام… در نقض تعهدات بین‌المللی آن، از جمله اعدام‌هایی که علیه افراد بر اساس اعترافات اجباری و یا جرایمی که به‌عنوان جدی‌ترین جنایات شناخته نمی‌شوند، از جمله جرائمی که بیش از حد گسترده یا مبهم تعریف شده‌اند… و با نقض میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی صورت گرفته‌اند، انواع تبعیضها و سایر موارد نقض حقوق‌بشر علیه زنان و دختران در قانون و در عمل» ابراز نگرانی جدی می‌کند و خواستار آزادی زندانیان قیامهای نوامبر۲۰۱۹ و ژانویه۲۰۲۰ شده است.

تصویب شصت و هفتمین قطعنامه محکومیت نقض حقوق بشر در ایران

در اقدام دیگری، کارشناسان رسمی ملل متحد، قتل‌عام زندانیان سیاسی در سال ۶۷ را «جنایت علیه بشریت» اعلام کرده و خواستار یک تحقیق «عمیق» و «مستقل» در این باره شدند.

۲۰تن از ماموران زن و مرد گارد زندان قرچک پس از ورود به بند ۸ زندان این زندان با شوکر و باتوم اقدام به ضرب و شتم زندانیان سیاسی محبوس در این بند کردند. ماموران سرانجام با وحشیگری زندانی سیاسی گلرخ ایرایی، را از زندان خارج کرده و به بند ۲ الف در زندان اوین منتقل کردند. فشار روی زندانیان سیاسی پس از روی کار آمدن صغری خدادادی در زندان قرچک، تشدید شده است و وی  برای کلیه زندانیان سفارش چادر داده و همگی آنها به اجبار باید در زندان از پوشش چادر استفاده کنند.

تلفنهای بند ۸ از روز شنبه تا سه‌شنبه قطع شد تا خبر این هجوم وحشیانه به زنان زندانی سیاسی به خارج از زندان درز پیدا نکند. خانواده‌های زندانیان، برای گرفتن خبر سلامتی فرزندان خود مقابل زندان مراجعه می‌کنند. اما مأموران به دروغ به آنها می‌گویند «زندانیان حاضر به ملاقات نیستند».

در هفته گذشته دست کم پنج زندانی اعدام شدند روح الله زم مدیر مسئول کانال تلگرامی «آمدنیوز» یکی از اعدام شدگان بود که موجی از محکومیت های بین المللی و داخلی را در پی داشت. اتحادیه اروپا و کشورهای آلمان، فرانسه، انگلیس و کانادا این اعدام را محکوم کردند.

اعدام:

روز شنبه ۲۲ آذر۹۹، حکم اعدام روح الله زم، در مکان نامعلومی به اجرا درآمد. روح الله زم مهرماه ۹۸ توسط سازمان اطلاعات سپاه بازداشت و توسط دادگاه انقلاب تهران به اعدام محکوم شده بود.

روح الله زم

اسفراین-روز شنبه ۲۲ آذرماه، دادستان عمومی و انقلاب اسفراین از اجرای حکم اعدام دو زندانی در این شهرستان خبر داد.

قم- روز ۲۷آذرماه ۹۹، یک زندانی بنام شهاب جاوید، در زندان مرکزی قم اعدام شد.

شهاب جاوید

 اهواز-در اوایل هفته چهارم آذر، یک زن زندانی در زندان سپیدار اهواز اعدام شد. وی پرستار یک بیمار بود که به علت نامشخص فوت کرد. او پس از مرگ بیمار، بازداشت و به اتهام قتل به اعدام محکوم شد. حکم اعدام وی چند روز پیش در زندان سپیدار اهواز اجرا شد.

بازداشت:

تبریز –رضاقلی شیرمحمدی ۶۵ ساله جهت تحمل محکومیت به قرنطینه زندان تبریز منتقل شد. آقای شیرمحمدی روز ۲۰ آذرماه ۹۹، جهت تحمل حکم ۳ سال و هشت ماه زندان به قرنطینه زندان مرکزی تبریز منتقل شد.

بندرعباس –یک شهروند به نام فرهاد مرادی، در بندرعباس که مدیریت چند کانال تلگرامی را عهده‌دار بود توسط ماموران اطلاعات سپاه بازداشت شد.

ایلام –یک شهروند کُرد به نام محراب بختی، اهل ایلام جهت اجرای حکم بازداشت و به زندان مرکزی این شهر منتقل شد.

دشت آزادگان –زینب سواری، شهروند اهل شهرستان دشت آزادگان روز ۲۱ آذرماه توسط مأموران امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. در زمان بازداشت این شهروند برادر وی حمزه سواری و خواهر کوچکترش نیز بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.

بانه– طی هفته گذشته شماری از منازل ساکنان شهرستان بانه تحت عنوان جستجو برای تعقیب پنج نفر به عنوان عاملان کشته شدن محسن فخری‌زاده، مورد بازرسی قرار گرفته است. تاکنون دست‌کم ۲۰ نفر را در این شهر بازداشت کرده‌اند.

خرمشهر- ۵۰ دختر و پسر در یک مهمانی خصوصی در روستای صنگور خرمشهر، توسط مأموران امنیتی بازداشت شدند. به‌نوشته رسانه‌های داخلی این مهمانی مختلط بوده و دخترها و پسرها «بدلباس»! بوده‌اند.

 تهران-روز دوشنبه ۲۴ آذر، رئیس پلیس فتا در تهران از بازداشت یک شهروند زن به دلیل فعالیت در فضای مجازی خبر داد.

کرمان – وحدا سیلانی، شهروند بهایی ساکن کرمان روز ۲۳ آذرماه پس از حضور در دادگاه بازداشت و جهت تحمل دوران محکومیت خود به زندان کرمان منتقل شد.

ماکو –فرید محمدنژاد، فعال ترک روز ۲۴ آذرماه، بازداشت و جهت تحمل دوران محکومیت خود به زندان ماکو منتقل شد.

مریوان- روز ۲۴ آذر ۹۹، خیرت پروازه، شهروند اهل مریوان جهت سپری نمودن دوران محکومیت ۶ ماهه خود بازداشت و به زندان مرکزی این شهر منتقل شد.

اشنویه- روز دوشنبه ۲۴ آذر ۹۹، دو شهروند اهل اشنویه به نام‌های رحمان یوسفی و کمال قویتاس توسط اداره اطلاعات این شهرستان بازداشت شدند. اتهام این افراد همکاری و تبلیغ برای احزاب کردی عنوان شده است.

اشنویه-روز سه شنبه ۲۵ آذرماه، یک شهروند به نام امید معروف، از اهالی شهرستان اشنویه توسط مأموران امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

اشنویه –یک سرباز بنام متین حسنوند ۲۰ ساله و اهل شهرستان اشنویه توسط نهادهای امنیتی باداشت و به زندان مرکزی ارومیه منتقل شد.

شیراز- محمد داوری، فعال مدنی روز ۲۶ آذرماه پس از حضور در واحد اجرای احکام دادسرای عمومی و انقلاب شیراز بازداشت و جهت تحمل دوران محکومیت خود به بازداشتگاه مرکزی شیراز منتقل شد.

تهران-افسانه عظیم زاده، فعال حقوق کودک روز دوشنبه ۲۴ آذرماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

ماهشهر- چهار شهروند در شهرستان ماهشهر به اتهاماتی همچون «اقدام به تشویش اذهان عمومی» و «دعوت به تجمعات غیر قانونی»،بازداشت شدند.

کرمانشاه – دادستان عمومی کرمانشاه از بازداشت یکی از کارکنان دانشگاه های استان، به دلیل توهین به قاسم سلیمانی در فضای مجازی خبر داد. در این گزارش به نام و مشخصات فرد بازداشت شده اشاره ای نشده است.

احضار:

ارومیه – روز ۲۳ آذر ماه ۹۹، دادگاه ارومیه با ارسال پیامکی، سالار طاهرافشار، فعال مدنی ساکن این شهرستان را جهت حضور در جلسه دادرسی فراخواند. وی به اتهام « تبلیغ علیه نظام اسلامی و اقدام به تشکیل تجمعات اعتراضی خلاف قانون»، محاکمه خواهد شد.

کنارک- روز ۲۶ آذر۹۹، شهاب دشتی، اهل کنارک در استان سیستان و بلوچستان به اداره اطلاعات این شهرستان احضار شد.

سنندج – کامران ساختمانگر، فعال کارگری اهل سنندج، روز چهارشنبه ۲۶ آذر طی احضاریه‌ای جهت تحمل دوران محکومیت خود به دادسرای عمومی این شهر احضار شد.

اذیت و آزار و فشار بر زندانیان:

تهران– با گذشت ۲۱ روز از زمان دستگیری پوریا وحیدیان، این زندانی کماکان به صورت بلاتکلیف در بازداشتگاه وزارت اطلاعات در بند ۲۰۹ اوین نگهداری می‌شود.

تهران- زندانی سیاسی گلرخ ابراهیمی ایرایی، در زندان قرچک ورامین روز ۲۳ آذرماه به بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند ۲ الف زندان اوین منتقل شد. ماموران گارد زندان قرچک در زمان انتقال خانم ایرایی، وی را با شوکر مورد ضرب و شتم قرار دادند. از سرنوشت این زندانی سیاسی اطلاعی در دست نیست.

صدور احکام:

سقز- یک شهروند کُرد به نام عرفان مرتضایی، ٣٢ ساله اهل سقز به دو سال حبس تعزیری محکوم شد. اتهام وی «عضویت در احزاب کُردی» عنوان شده است.

تهران–کامیل احمدی، پژوهشگر کُرد به اتهام «همکاری با دولت متخاصم» به ۸ سال حبس تعزیری محکوم شد.

تهران- دادگاهی در تهران برای دو تن از فعالان حقوق زنان احکام سنگین صادر کرد. طبق حکم صادر شده هدی عمید به ۸ سال حبس، ۲ سال محرومیت از برخی حقوق اجتماعی و ۲ سال ممنوعیت از اشتغال به وکالت دادگستری محکوم گردیده و نجمه واحدی به ۷ سال حبس و ۲ سال محرومیت از برخی حقوق اجتماعی محکوم شده است.

تهران –روز ۲۵ آذر ماه ۱۳۹۹، دادسرای فرهنگ و رسانه در تهران، با ارسال ابلاغیه ای کتبی، علیرضا وهاب زاده آل هاشم، مستندساز، شاعر و نویسنده را برای سپری کردن حبس فراخواند. وی به اتهام « نشر اکاذیب، تشویش اذهان عمومی و فعالیت علیه نظام » به تحمل ۱۰ ماه حبس تعزیری محکوم شده است.

ارومیه – حکم اعدام حدود ۵۰ زندانی که با اتهامات مربوط به «مواد مخدر» به اعدام محکوم شده‌اند در زندان مرکزی ارومیه به تایید رسیده و خطر قریب الوقوع اجرای حکم این زندانیان وجود دارد. به گفته منابع مطلع، فشارهایی از سوی دادستانی ارومیه وجود دارد که حکم این زندانیان هر چه سریعتر اجرا شود.

آذربایجان غربی- دادگاه تجدیدنظر استان آذربایجان غربی، محکومیت مهدی صانع فرشی، زندانی سیاسی محبوس در زندان ارومیه را عینا تایید کرد.

قتل:

هورامان– یک کولبر کُرد به نام عباس ابراهیمی، ۲۸ ساله در پی انفجار مین در مزر هورامان زخمی و بخشی از پنجه پای چپش را از دست داد. عباس ابراهیمی پدر دو فرزند ۶ ساله و ۴ ماهه می‌باشد. این کولبر جوان از ۱۳ سالگی کولبری می‌کرده است.

زهک- روز ۲۵ آذرماه ۹۹، یک شهروند بلوچ به نام عبدالله قلندرزهی، فرزند زهک، بر اثر تیراندازی ماموران مبارزه با مواد مخدر کشته شد.

بانه-روز پنجشنبه  ۲۷ آذر ۹۹، نیروهای سپاه پاسداران در مرز بانه به سوی دسته‌ای از کولبران شلیک کردند که بر اثر آن دو کولبر زخمی شدند. یکی از این کولبران جمیل احمدپور ۲۷ ساله و اهل روستای هفت‌تاش است. این کولبر از ناحیه پا به شدت زخمی شده است. نام و مشخصات کولبر زخمی اعلام نشده است.

خاش- روز ۲۴ آذرماه ۹۹، ماموران امنیتی پاسگاه روتک خاش به سمت یک شهروند بلوچ به نام صدام صوری زهی، اهل شهرستان خاش تیراندازی کردند که بر اثر آن جان خود را از دست داد.

کرونا:

زاهدان – ویروس کرونا تقریبا تمامی زندان مرکزی زاهدان را فرا گرفته و زندانیان تمامی بندها با آن درگیر شده اند. در حال حاضر اکثر مبتلایان به ویروس کرونا در بندهای ۵ ، ۷ و ۸ می باشند. زندانیانی که مبتلا می شوند و علایم شدیدی از خود بروز می دهند بجای انتقال به بیمارستان و درمان، به بخش ملاقات شرعی و بخش قرنطینه بهداشتی که سلولهای انفرادی در آن وجود دارد منتقل می شوند. سرنوشت این زندانیان پس از انتقال، در ابهام است و اطلاعی از آنان موجود نیست.

ارومیه- بدلیل بی توجهی عوامل و کارگزاران زندان مرکزی ارومیه به وضعیت بهداشت در این زندان، وضعیت زندانیان در بند ۱۴ بشدت وخیم و بحرانی گزارش شده است. بر اساس این گزارش، کلیه زندانیان این بند به کرونا مبتلا شده اند بگونه ای که وقتی پزشک بهداری برای سرکشی به بند رفته بود بلافاصله برگشته و اعلام کرده وضع خیلی خراب است. زندانیان بیمار در چنین شرایط بحرانی به حال خود رها شده و هیچ رسیدگی پزشکی و درمانی برای آنان و یا انتقالشان به بیمارستانهای بیرون، صورت نمی گیرد. پیش از این نیز اخباری مبنی بر ابتلای بیش از ۱۰۰ تن از زندانیان در این زندان به ویروس کرونا و جان باختن قریب به ۱۰ تن از زندانیان به همین دلیل منتشر شده بود.

گزارش نقض حقوق بشر در ایران هفته سوم آذر ۹۹

به کانال نه به زندان نه به اعدام در تلگرام بپیوندید
https://t.me/NoToPrisonNoToExecution

اشتراکتوییتاشتراکارسال
مطلب قبلی

وضعیت زندانی اهل ‌سنت حمزه درویش در زندان لاکان رشت

مطلب بعدی

خودکشی زندانی در زندان قلعه شور اصفهان

مطلب بعدی
خودکشی یک زندانی در زندان قلعه شور اصفهان

خودکشی زندانی در زندان قلعه شور اصفهان

آخرین خبرها

انتشار ویدئوی لحظات اولیه جنایت سپاه در مرز سراوان - پنجمین روز اعتراضات در بلوچستان

انتشار ویدئوی لحظات اولیه جنایت سپاه در مرز سراوان – پنجمین روز اعتراضات در بلوچستان

۸ اسفند,۱۳۹۹
موج اعتراضات در بلوچستان وقطعی اینترنت خطر کشتار گسترده مردم توسط سپاه

موج اعتراضات در بلوچستان و قطع اینترنت خطر کشتار گسترده مردم توسط سپاه

۷ اسفند,۱۳۹۹
بتون ریزی مزار دو برادر پیرانشهری توسط سپاه پاسداران بلافاصله بعد از دفن

بتون ریزی مزار دو برادر پیرانشهری توسط سپاه پاسداران بلافاصله بعد از دفن

۷ اسفند,۱۳۹۹
سرخط اخبار اعتراضات اجتماعی در ایران – روزپنجشنبه ۷ اسفند ۹۹

سرخط اخبار اعتراضات اجتماعی در ایران – روزپنجشنبه ۷ اسفند ۹۹

۷ اسفند,۱۳۹۹
سرخط اخبار نقض حقوق بشر در ایران پنجشنبه ۷ اسفند ماه ۹۹

سرخط اخبار نقض حقوق بشر در ایران پنجشنبه ۷ اسفند ماه ۹۹

۷ اسفند,۱۳۹۹
ممانعت از درمان رضا مرادیانی از بازداشت شدگان آبان۹۸ در زندان تهران بزرگ

ممانعت از درمان رضا مرادیانی از بازداشت شدگان آبان۹۸ در زندان تهران بزرگ

۷ اسفند,۱۳۹۹

دسته‌ها

  • اجتماعی
  • اخبار اعدام
  • اخبار ویدئویی
  • افشای شکنجه گران
  • اقتصادی
  • بانک زندان
  • بانک زندانیان سیاسی
  • تابستان خونین ۶۷
  • جهان
  • حقوق بشر
  • کرونا در زندان
  • گزارش ویژه
  • صفحه اصلی
  • درباره ما
  • ارتباط باما

نه به اعدام نه به زندان© 2018 - استفاده از مطالب مندرج در سايت، با ذكر منبع بلامانع است

نتیجه یی پیدا نشد
مشاهده همه نتایج
  • صفحه اصلی
  • حقوق بشر
  • اجتماعی
  • اخبار اعدام
  • گزارش ویژه
  • جهان
  • بانک زندانیان سیاسی
  • بانک زندان
  • افشای شکنجه گران
  • English

نه به اعدام نه به زندان© 2018 - استفاده از مطالب مندرج در سايت، با ذكر منبع بلامانع است

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist