در یک توفان توییتری سراسری در ایران و سراسر جهان هشتگ اعدام نکنید توییت شد و قوی ترین پیام را به مقامات حکومت ایران رساند که حکم شوم اعدام باید متوقف شود. –( این خبر بروز شده است- به قسمت تکمیلی چهارشنبه ۲۵تیر۹۹ در پایین خبر مراجعه کنید)
به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام، سه شنبه ۲۴ تیر بلافاصله بعد از اینکه سخنگوی قوه قضاییه حکم اعدام سه جوان از معترضین آبان۹۸ را رسما تایید کرد، در یک شورش اینترنتی کاربران ایرانی در ایران و سراسر جهان هشتگ اعدام نکنید را ترند کردند و بسیاری وجدانهای بیدار جهان نیز با آنها همراه شدند.
هشتگ اعدام نکنید تا ساعت ۲۳شب به وقت اروپا از مرز ۴ میلیون ۵۰۰هزار نفر هم گذشت و بیش از ۸ ساعت در ترند جهانی قرار داشت.بر اساس داده های وبسایت ترندز۲۴، این هشتگ به مدت دو ساعت ترند یک در جهان بود.


با گسترش این هشتگ وبسایتهای رصد کننده اینترنت از جمله نت بلاکز خبر دادند که از ساعت ۲۱۳۰، اینترنت ایران دچار اختلال شده است و این اختلال روی استفاده شهروندان از اینترنت در داخل ایران تاثیر گذاشت و منجر به محدود شدن دسترسی شهروندان به اینترنت شده است.
همچنین توییتر آی تی ایران، این اختلال را تایید کرد:
وزارت خارجه آمریکا ضمن حمایت از این هشتگ در یک توییت نوشت: چهل و یک سال اعدام کافیست! #اعدام_نکنید
سازمان عفو بین الملل همزمان و با استفاده از هشتگ اعدام نکنید در توییتی نوشت: «مقامات ایران باید حکم اعدام امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی را بیدرنگ لغو کنند. محاکمه آنها ناعادلانه بوده است. آنها گفتهاند که از طریق ضرب وجرح، شوک الکتریکی و آویزان شدن مورد شکنجه قرار گرفتهاند.»
در توفان توییتری روز سه شنبه ۲۴تیرماه۹۹ اگرچه کاربران روی اعدام سه جوان معترض آبان ماه امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی متمرکز بودند اما این واکنش پیامی بود به قضاییه ایران که حکم شوم اعدام را باید متوقف کند.
سحرگاه سه شنبه ۲۴تیرماه ۹۹ دو زندانی سیاسی دیگر نیز در زندان مرکزی ارومیه اعدام شدند. این دوجوان زندانی سیاسی دیاکو رسول زاده و صابر شیخ عبدالله نام داشتند.
به گفته سازمان عفو بین الملل این دو زندانی سیاسی «قربانی پروندهسازی بیرحمانه وزارت اطلاعات شدند که یک بار دیگر تحت شکنجه اعترافات بیاساس و دروغ را از قربانیان گرفته و بعد بر اساس آنها چنین احکام ظالمانه و بیرحمانه از سوی ددگاه انقلاب صادر شده است».
تکمیلی چهارشنبه ۲۵تیر۹۹:
رئیس جمهور آمریکا به این کمپین پیوست و در یک توییت به زبان فارسی نوشت: سه نفر در ایران برای شرکت کردن در تظاهرات محکوم به مرگ شده اند. اعدام آنها در هر لحظه قابل انتظار است. اعدام این سه نفر پیامی اسفناک به دنیا می فرستد و نباید انجام شود. #اعدام_نکنید
ان لیند، وزیر امور خارجه سوئد از تایید حکم اعدام سه معترض آبان ابراز نگرانی کرد. او تاکید کرد که سوئد قویا با مجازات اعدام در هرزمان و هر شرایط مخالف است.
یپ کوفود، وزیر امور خارجه دانمارک نیز خواستار بازبینی حکم اعدام این سه معترض شد. وزیر امور خارجه دانمارک از صدور حکم اعدام برای این سه نفر عمیقا ابراز نگرانی کرد و تاکید کرد، تداوم نقض حقوق بشر در ایران و استفاده از مجازات اعدام همچنان مایه نگرانی است.
بابک نیک نیا وکیل این زندانیان نوشت : «امروز اجازه ورود به ما در پرونده #امیرحسین_مرادی و #سعید_تمجیدی و #محمد_رجبی داده شد؛ پرونده به طور کامل در اختیارمان قرار گرفت تا مطالعه کنیم؛ درخواست اولیه مبنی بر اعمال ماده ۴۷۷ را تقدیم کردیم و بعد از مطالعه کامل، لایحه دیگری خواهیم داد؛ منتظر خبر توقف اجرای حکم باشید»
همزمان مردم روی دیوارهای خیابانها نوشتند: « #اعدام_نکنید »



از طرف دیگر خبرگزاریهای حکومتی تلاش کردند مانند همیشه با متهم کردن مردم ایران به بی خبری و کاسبکاری ارزش این همصدایی را پایین بیاورند. از جمله خبرگزاری تسنیم نوشت: « مسئله این گزارش اساساً قضاوت در این باره نیست که آیا این 3 نفر باید اعدام شوند یا خیر؟ بلکه مسئله، توجه به این نکته است که آیا صحنهگردانان چنین کمپینی واقعاً نگران انسان و اعدام هستند؟ یا چیز دیگری را مد نظر دارند؟» خبرگزاری تسنیم همچنین تلاش کرد این همصدایی مردم ایران را به گروههای مختلف نسبت بدهد در حالیکه آنچه واضح است اینکه بیش از ۷میلیون توییت صدای تمام هشتاد میلیون مردم ایران است.
همچنین روزنامه پرتیزاژ همشهری وحشت حکومت را از اجرای این حکم ظالمانه با یک تیتر بزرگ اعلام کرد و نوشت: «انتظار برای توقف یک حکم» / قوه قضاییه مردم را درباره صدور حکم اعدام ۳ جوانی که در اعتراضات آبان ۹۸ شرکت داشتند باید قانع کند/ از ابتدا قوه قضاییه با رای شعبه ۱۵ مخالف بود. سخنگو هم گفت با ماده ۴۷۷ نتیجه تغییر میکند.

همزمان با شروع این توفان روز سه شنبه ۲۴تیر، دو زندانی سیاسی در زندان ارومیه اعدام شدند. و یک زندانی در زندان قزوین به اتهام قتل اعدام شد.
تکمیلی جمعه ۲۷تیر
روز جمعه ۲۷تیر، آمار هشتگ #اعدام_نکنید از مرز ۱۰میلیون بار تکرار گذشت. این هشتگ ۱۰۲ میلیارد بار دیده شده است.

همچنین روز پنجشنبه ۲۶تیر بابک پاک نیا در توییت خود در رابطه با پیشرفت این پرونده اظهار کرد: «به عنوان وکیل پرونده عرض می کنم،هیچ اتهامی ناظر بر قتل،تجاوز،سرقت با اسلحه گرم و بمب گذاری در پرونده وجود ندارد؛ فیلم منتشره در فضای مجازی که از فروشگاهی سرقت می شود اصلا ربطی به پرونده موکلین ما ندارد.اگر دین ندارید لااقل آزاده باشید»
پنجشنبه ۲۶تیر۹۹ مردم در بهبهان در اعتراض به این حکم به خیابان آمدند و #اعدام_نکنید را در کف خیابان با شعارهای: «حکومت آخوندی نمیخواهیم» و «توپ تانک فشفشه آخوند باید گم بشه» فریاد زدند.
با شروع تظاهرات و تجمع مسالمت آمیز مردم بهبهان، نیروهای سرکوبگر اقدام به شلیک گاز اشک آور و دستگیری تظاهرات کنندگان کردند و از جمله فرزانه انصاری فر خواهر شهید اعتراضات آبان ۹۸ فرزاد انصاریفر را بازداشت کردند.
همزمان با این اعتراضات شرکت نت بلاکز از قطع کامل اینترنت در خوزستان خبر داد:
جمعه ۲۷تیر زندانی سیاسی سهیل عربی در پیامی از زندان تهران بزرگ حمایت خود را از هشتگ #اعدام_نکنید اعلام کرد و نوشت: این فریاد تا لغو مجازات اعدام و آزادی تمام زندانیان سیاسی ادامه دارد و تا حذف این قوانین ضدبشری توفانهای ما هم ادامه دارد و قطعا مردم آزاری برای جلادان عواقب سنگینی خواهد داشت.
ما مردم ایران در برابر ستمگری و بیدادگری می ایستیم و این جوان ها را سالم به خانه و جامعه باز میگردانیم.
نه تنها با اعدام مخالفیم بلکه با محبوس نمودن آنها در این تخریبگاه نیز مخالفیم. نگهداری جوانهای معترض و عدالتخواه که اکثر آنها دانشجو یا کارگر هستند کنار سارق و فروشندگان مواد مخدر آسیب به تمام جامعه است.
این زنجیره انسانی محکم تر و بلند تر میشود و قفل قفس ها را میشکند….
موخره :
موارد اعدام در هفته های اخیر در ایران بسیار بالا رفته و قضاییه ایران با سرعت و تحت هر عنوانی به اعدام شهروندان مشغول است.
از جمله معاون حقوق بشر و امور بین الملل و دستیار وزیر دادگستری در امور حقوق شهروندی درباره اینکه چه مجازاتی برای فردی که مبتلا به بیماری کرونا باشد اما از ماسک استفاده نکند گفت : «کسی که با علم و اطلاع از ابتلای خود به کرونا و با نزدن ماسک و سرفه و عطسه و عدم رعایت پروتکل های بهداشتی موجبات ابتلای دیگران به کرونا را فراهم کند و در نهایت منجر به مرگ آنان شود، مرتکب جنایت عمدی و مستوجب قصاص است.»
همچنین اعدام یک زندانی با اتهام خوردن مشروب که واکنشهای جهانی بسیاری را برانگیخت . از جمله عفو بین الملل در این رابطه گفت : «مقامات ایران با اجرای حکم اعدام مردی که فقط به خاطر نوشیدن الکل به مرگ محکوم شده بود، ماهیت غیرانسانی و بیرحمانه نظام قضاییشان را بار دیگر عریان ساختهاند. این مرد تازهترین قربانی اعدام در زندان وکیلآباد است، زندانی که محل اعدامهای گسترده مخفیانه و صحنه دهشتناک تجاوز حکومت ایران به حق حیات است.»
شایان ذکر است امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی سه جوان بازداشت شده در اعتراضات سراسری آبانماه ۹۸ میباشند. محمد رجبی ۲۵ ساله، سعید تمجیدی ۲۸ ساله و امیرحسین مرادی ۲۵ ساله است. این سه زندانی سیاسی پس از شرکت در تظاهرات سراسری مردم ایران در آبان ماه ۹۸ بازداشت و به اتهام «مشارکت در تخریب و تحریق به قصد مقابله با نظام» به اعدام، ۳۸سال زندان و ۲۲۲ ضربه شلاق محکوم شده بودند.
نکته قابل توجه اینکه هر سه زندانی در مراحل بازجویی، با شکنجه و بدرفتاری قرار داشتند و زیر شکنجه از آنها اعتراف گیری شده است. عفو بین الملل در اینرابطه نوشته است: «ضربوشتم، ضربات باتوم، شوک الکتریکی، وارونه آویزان کردن، ایستادن بازجو روی قفسه سینه و…» اینها از جمله شکنجههایی است که امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی میگویند به خاطر آن وادار به اعتراف اجباری شدهاند.»
آنچه واضح است اینکه حکومت ولایت فقیه که به خوبی میداند به آخر عمر حکومتش رسیده است همانطور که در آبانماه ۱۵۰۰ نفر را با تیر مستقیم کشت قصد دارد انتقامش را با اعدام از مردم ایران بگیرد و بطور خاص حقد و کینش را بر روی معترضین بازداشت شده آبان ماه خالی کند. اما مردم ایران در مقابلش ایستاده اند و با صدای بلند ۵ میلیون بار فریاد زدند #اعدام_نکنید اعدام نکنید. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید
به کانال نه به زندان نه به اعدام در تلگرام بپیوندید
https://t.me/NoToPrisonNoToExecution