روز چهارشنبه ۱۸تیر۹۹، هفت فعال سیاسی از زندانیان سیاسی سابق و دهه ۶۰ و از جمله مادر یک زندانی و همسر یک زندانی سیاسی دیگر به زندان محکوم شدند.
به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان – به نه اعدام، محمدرضاعموزاد، قاضی شعبه۲۹ «دادگاه انقلاب» تهران، روز چهارشنبه ۱۸تیر۹۹ حکم حبس و زندان هفت تن از زندانیان سیاسی سابق و دهه شصت شامل: هانی یازرلو و فرزندش هود یازرلو, مهدی خواص صفت و همسرش صدیقه مرادی و محمدولی غلام نژاد و همچنین زهرا اکبری نژاد (همسر زندانی سیاسی ابوالقاسم فولادوند) و فرنگیس مظلوم (مادر زندانی سیاسی سهیل عربی) را صادر کرد.
بر اساس این حکم؛
-خانم فرنگیس مظلوم مادر زندانی سیاسی سهیل عربی با اتهام «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم از طریق ارتباط گیری با سازمان مجاهدین خلق»به تحمل ۵ سال حبس تعزیری و از بابت اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به تحمل ۱سال حبس تعزیری،
–هانی و هود یازرلو هر یک با اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به تحمل ۱ سال حبس تعزیری،
–مهدی خواص صفت و همسرش صدیقه مرادی و محمدولی غلام نژاد هر یک از بابت اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام و به نفع گروه های معاند نظام»به تحمل ۹۵ روز حبس تعزیری محکوم شدند.
–زهرا اکبری نژاد درچه، همسر زندانی سیاسی ابوالقاسم فولادوند، بابت اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام و به نفع گروه های معاند نظام»به تحمل ۹۵ روز حبس تعزیری محکوم شد.
یک منبع مطلع به کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام گفت که این احکام درحالیست که این افراد هیچکدام هنوز هیچگونه ابلاغیه ای برای حضور در جلسه دادرسی و ارائه دفاعیات خود دریافت نکرده اند.
درصورت تائید این حکم توسط دادگاه تجدیدنظر و اعمال ماده ۱۳۴ از قانون مجازات اسلامی اجرای ۵ سال حبس تعزیری از بابت اتهام اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم از طریق ارتباط گیری با سازمان مجاهدین خلق برای فرنگیس مظلوم و برای سایر افراد عین حکم صادره اجرایی خواهد شد.
شایان یادآوری است که فرنگیس مظلوم در تاریخ ۳۱ تیر ماه ۱۳۹۸, توسط ماموران وزارت اطلاعات در منزل خواهرش بازداشت و به سلول انفرادی بند امنیتی ۲۰۹ وزارت اطلاعات واقع در زندان اوین منتقل شد. وی در تاریخ ۱۶ مهر ماه ۱۳۹۸, پس از اتمام مراحل بازجوئی بطور موقت تا اتمام مراحل دادرسی با تودیع قرار وثیقه ای به مبلغ ۲۵۰ میلیون تومان آزاد شد.
دکتر هانی یازرلو یک فعال سیاسی با سابقه قدیمی است که در دهههای ۵۰ و ۶۰ و ۷۰ و ۹۰ بارها بازداشت و در زندانهای مختلف تحمل حبس کرده است. هود یازرلو نیز در خردادماه ۸۷ بازداشت و پس از حدود سه سال تحمل حبس با اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» در اردیبهشت ۱۳۹۰ از زندان رجایی شهر کرج آزاد شد.
صدیقه مرادی زندانی سیاسی سابق در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۰ بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. وی به اتهام محاربه و ارتباط با گروههای معاند نظام از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسهای به ۱۰ سال حبس و تبعید به زندان رجایی شهر کرج محکوم شد و این حکم در دادگاه تجدیدنظر عینا به تایید رسید. این زندانی که سابقه دوبار بازداشت در دهه ۶۰ را نیز داشته است پس از بازداشت به مدت ۷ ماه در بند ۲۰۹ اوین زندانی بود و در آذرماه ۹۰ به بندعمومی انتقال یافت بود. وی سرانجام روز ۳آذر ۹۵ پس از تحمل ۵ سال حبس از زندان اوین آزاد شد.
آقای خواص صفت نیز از زندانیان سیاسی سابق در دهه ۶۰ است و سالهای ۶۰ تا ۶۷ را در زندان سپری کرده است. وی زمانی که خانم مرادی در سالهای ۹۰ تا ۹۵ دوران محکومیت خود را در زندان اوین سپری میکرد، بارها توسط وزارت اطلاعات احضار و مورد بازجویی قرار گرفت.
محمدولی غلامنژاد در سال ۸۷ به همراه همسر خود صغری و فرزند خود امید غلام نژاد به اتهام ارتباط با سازمان مجاهدین خلق بازداشت شد.
فرزند این خانواده مدت کوتاهی پس از بازداشت آزاد شد ولی آقای غلام نژاد و همسرش هر کدام به تحمل ۳ سال حبس محکوم شدند. در تاریخ ۲۰ مهرماه ۹۲ آقای غلام نژاد در حالی که ۳۰ روز از مدت محکومیت او باقی مانده بود از زندان اوین آزاد شد. پیش از او نیز به همین ترتیب صغری غلام نژاد از همین محل آزاد شده بود.
زهرا اکبرینژاد درچه، همسر زندانی سیاسی ابوالقاسم فولادوند در روز اول مردادماه ۹۸ مأموران اطلاعات بدون ارائه هیچگونه مدرک و مجوزی به منزل زندانی سیاسی ابوالقاسم فولادوند یورش برده و وی را دستگیر کردند. ۴۸ ساعت پس از دستگیری، وی در یک تماس کوتاه و تحت کنترل بازجویان اطلاعات با بستگان خود اعلام کرد که به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شده است. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید
به کانال نه به زندان نه به اعدام در تلگرام بپیوندید
https://t.me/NoToPrisonNoToExecution