ایران تحت حاکمیت ولایت فقیه زیر نظر نهادهای سازمان ملل سالهاست که در اکثر شاخصها در شمار بدترین ده کشور اول جهان طبقه بندی میشود.
نظام فاسد حاکم، با ناکارآمدی اقتصادی ناشی از اختلاس، غارت و چپاول سرسامآور تاثیرات جبرانناپذیری روی زندگی قشر متوسط و محروم جامعه گذاشته و بسیاری از خانوادهها بهدلیل مشکل فقر، بیکاری و گرانی نابود شدهاند.
در یک نگاه آماری کوتاه به گزارش سالانه نهادهای سازمان ملل از شاخصهای جهانی میتوان محصول حاکمیت فاسد و چپاولگر چهل ساله را دید.
آمار تکاندهنده از کودکان کار، خودکشی، گورخوابی، کودکفروشی، کلیهفروشی، بیکاری، آوارگی کودکان، طلاق، فحشا، اعتیاد و حاشیهنشینی در کنار آمار بالای نقض حقوق اولیه شهروندی با درجه بالایی از دستگیری، سرکوب، شکنجه و اعدام، نتیجه و بخشی از کارنامه حاکمیتی است که مدعی حمایت از مستضعفان بوده است.
کارنامه ولایت فقیه از نگاه مطبوعات حکومتی!
روزنامه جهان صنعت در۳۰ آذر ۹۸(۲۱دسامبر ۲۰۱۹) وضعیت فلاکتبار حاکمیت را در مطلبی تحت عنوان «وطنم ای شکوه پا برجا!» نشان داد و نوشت:
«فقر، فلاکت، تورم، رکود، بیثباتی، پارتیبازی، آقازادهسالاری، دزدی، اختلاس، فساد، رشوه، بیکاری، اعتیاد، طلاق، سانسور، لغو کنسرت، توقیف نشریه، شکستن سنگ قبر شاملو، شکاف طبقاتی، تحقیر، نابرابری، افسردگی، ناامیدی، دلسردی، آینده مبهم، سیل، زلزله، چادرنشینی، بوی مدفوع، بالازدگی فاضلاب، رانت، پنیسیلین چینی، شیرخشک آلوده، قرض مشکوک لایکیک، گاز اشکآور، اشک مادر، زجر خواهر، حقوق معوقه کارگران، کودکان کار، بیمه تامین اجتماعی بیفایده، ساحل آلوده، سفرههای زیرزمینی خالی، رودهای خشک، مرگ کولبرها در سرما، خودکشی در زندان، خودکشی بیرون از زندان، خودکشی از روی پل عابرپیاده، خودکشی با قرص، خودکشی با طناب، سقوط هواپیما، برخورد قطار، فروش امتیاز ماهیگیری به چینیها، دریاخواری، زمینخواری، جنگلخواری، کوهخواری، معدنخواری، مرگ تالابها، آلودگی هوا، حمله ملخها، ریزگردها، آب ناسالم، قطعی اینترنت، فیلترینگ، جنگ، پولشویی، ترافیک، چالهچوله، جای پارک، تراکم، داروی قلابی، مافیای فوتبال، ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاهها، ، و ……..مهاجرت.»
پاسخ مردم ما به این ظلم و بیدادگری ۴۰ ساله، ایستادگی تا به آخر برای احقاق حقوق غارتشده است که با اعتراضات سراسری خود در آبان ماه سال جاری، در بیش از ۲۰۰ شهر و ۸۰۰ نقطه، نفس ِ حاکمیت را بند آورد و به لبه پرتگاه سقوط کشاند.
مرگبارترین سرکوب در سال ۲۰۱۹
مقدمتاً باید به این نکته تاکید کنیم که گزارشهای سالانه سازمان ملل عمدتا تا ماه اکتبر هر سال بسته میشود و واکنش مرگبار عوامل حکومتی با مردم در اعتراضات سراسری شان در آبان ماه، در این گزارشها لحاظ نشده است.
عفو بین الملل روز ۲۵آذر۹۸ با انتشار دومین گزارش خود درباره سرکوب خونین آبان ماه ۹۸ اعلام کرد:
« مقامات رژیم ایران در پی کشتار گسترده معترضان به افزایش بهای بنزین بهسوی تظاهرکنندگان شلیک کردهاند و حداقل ٣٠٤ نفر کشته شدهاند. عفو تاکید میکند که این تعداد، تنها شمار کسانی است که این سازمان توانسته در باره مرگ آنها راستی آزمائی کند، و گر نه به باور کارشناسان این سازمان شمار واقعی کشتهشدگان بدون تردید بیش از این است.» (سایت عفو بینالملل ۱۶دسامبر۲۰۱۹)
تلویزیون فرانس بیست و چهار، ۱۶ دسامبر ۲۰۱۹ بهنقل از عفو بینالملل گزارش کرد:
« ظرف تنها ۳ روز در ایران ۳۰۴ نفر کشته شدند. در سرکوب معترضین ضددولتی در ماه نوامبر۲۰۱۹، کودکان ۱۵ ساله و ۱۷ ساله را نیز در برگرفت که در میان کشته شدگان بودند. این سازمان حقوق بشری اظهار داشت، گواهی های دلخراشی دریافت کرده که میگوید مقامات، معترضین را «قتل عام» کردهاند.»
فراخوان عفو بین الملل برای آزادی فوری بازداشت شدگان اعتراضات سراسری در ایران
همچنين عفو بینالملل در مورد ربودن کشته شدگان نوشت: «گزارش شده که مقامات ایرانی اجساد را از سردخانهها میربایند تا ابعاد واقعی سرکوب دولت را پنهان کنند، شوکه کننده است.(سایت عفو بینالملل۲۵ نوامبر ۲۰۱۹ـ ۴ آذر ۹۸)
نگاه اجمالی به وضعیت حقوق بشر در ایران – سال ۲۰۱۹
گزارش آقای جاوید رحمان (گزاشگر ویژه وضعیت حقوق بشر در ایران)، بر اساس قطعنامه ۴۰ / ۱۸ شورای حقوق بشر در ۱۶ آگوست ۲۰۱۹ منتشر و سپس به مجمع عمومی سازمان ملل ارائه شد.
روز چهارشنبه ۱۸دسامبر ۲۰۱۹ برابر با ۲۷ آذر ۱۳۹۸ مجمع عمومی ملل متحد عالیترین مرجع جهانی، شصت و ششمین قطعنامه محکومیت دیکتاتوری ولایت فقیه از سوی ارگانهای ملل متحد را که پیش از این در کمیته سوم مجمع عمومی تصویب شده بود، با ۸۱ رأی موافق بهتصویب رساند.
در قطعنامه مصوب مجمع عمومی ملل متحد، جامعه جهانی از نقض حقوق اولیه انسانی و آزادیهای اساسی و شمار بالای اعدامها و بهویژه اعدام نوجوانان و همچنین شکنجه و رفتار بیرحمانه در زندانها در عمل و در قوانین دیکتاتوری مذهبی حاکم بر ایران ابراز نگرانی میکند، و بهخصوص نگرانی بینالمللی را نسبت به تعداد بالای اعمال و اجرای مجازات اعدام توسط حکومت از جمله «اعمال مجازات اعدام علیه افراد زیر سن قانونی و اعدام علیه افراد بر اساس اعترافات اجباری را که با نقض قوانین بینالمللی صورت میگیرد» مورد تأکید قرار میدهد.
بخشهایی از گزارش سالانه گزارشگر ویژه که در آگوست ۲۰۱۹ منتشرشد به شرح زیر است:
استفاده از حكم اعدام
گزارشگر ویژه همچنان نسبت به تداوم استفاده از حكم اعدام در جمهوری اسلامی ایران عمیقا نگران است. در سال ۲۰۱۸- ۲۰۱۹ گزارش شده است كه دستكم ۲۵۳ نفر اعدام شدند. تعداد اعدامها همچنان یكی از بالاترین آمار در دنیا است.
بنا به گزارشات، در سال ۲۰۱۹ تا تاریخ ۳۱ می حداقل ۷۹ نفر در كشور اعدام شدند.
گزارشگر ویژه نسبت به ادعاهایی از اعترافات گرفته شده بهواسطه شكنجه و عدم وجود تشریفات صحیح دادرسی یا محاكمه عادلانه نیز نگران است.
عفو بینالملل، ده واقعیت از وضعیت حقوق بشر در ایران

اعدام مجرمان كودك
در سال ۲۰۱۸، هفت مورد اعدام مجرمان كودك گزارش شد. هم اكنون حدود ۹۰ نفر در انتظار اعدام هستند كه همه در زمان جرم انتسابی زیر ۱۸ سال داشتند.
در میان آخرین موارد در تاریخ ۲۵ آوریل ۲۰۱۹، دو نوجوان ۱۷ ساله مهدی سهرابیفر و امین صداقت اعلام شدند. بنا به گزارشها، این دو نفر زیر شكنجه مجبور به اعتراف شدند.
اعدام مجرمان كودك مطلقا ممنوع است و باید فورا پایان یابد. ….
حق آزادی انجمن و تجمع
در سال گذشته شاهد افزایش فشار مقامات ایران به اعضای اتحادیههای كارگری و سایر كارگران كه به خاطر حقوق كارشان اعتراض میكردند، بودیم.
رانندگان كامیون، معلمین و كارگران كارخانه ها تحت ارعاب و دستگیری بودند و متهم به جرائمی از جمله ”پخش تبلیغات علیه كشور“ و ”اخلال در نظم و آرامش عمومی با شركت در گردهمایی غیرقانونی“ شدند كه منجر به احكام زندان و شلاق شده است. ….
خبرنگاران و كاركنان رسانه ها
گزارشگر ویژه كماكان گزارشهایی از دستگیریها و مرعوب كردن خبرنگاران و كاركنان رسانهها هم در داخل كشور و هم در خارج كشور دریافت میكند.
اقلیتهای قومی و مذهبی
گزارشگر ویژه مستمرا در گزارشهای قبلی در رابطه با وضعیت حقوق بشر اقلیتهای قومی و مذهبی در جمهوری اسلامی ایران ابراز نگرانی كرده است.
نقضهای حقوق بشر بر بسیاری از گروههای اقلیت قوی و مذهبی اثر میگذارد از جمله محروم كردن خودسرانه از زندگی و اعدامهای فراقضایی؛ تعداد نامتناسبی از اعدامها بر اساس اتهامات مربوط به امنیت ملی؛ تعداد نامتناسبی از زندانیان سیاسی و دستگیریها و بازداشت خودسرانه در رابطه با طیفی از فعالیتهای مسالمت آمیز ….
و………………
گزارش سالانه «سعادت» در جهان
گزارش سالانه بررسی وضعیت بهروزی در کشورهای جهان اولین بار در سال ۲۰۱۲ میلادی منتشر شد.
مؤسسه تهیهکننده این گزارش، زمینههایی چون:
ثروت، امید به زندگی، فساد، آزادی و شاخصهای دیگر مهم کیفیت زندگی را در ۱۵۶ کشور بررسی میکند. در گزارش تازه این مؤسسه در مورد شاخص بهروزی کشورها آمده که تمرکز امسال این تحقیق بر فناوریها، هنجارهای اجتماعی، درگیریها و سیاستهای دولتی بوده است.
گزارش سالانه «سعادت» ایران در رتبه۱۱۷جهانی
در اول فروردین ۹۸(۲۱مارس۲۰۱۹) «گزارش جهانی سعادت» برای سال میلادی جاری منتشر شد که بنا بر رتبهبندیهای آن، کشور فنلاند در صدر و ایران ستمزده در حاکمیت فاسد ولایت فقیه در جدول شاخص سعادت کشورهای جهان، در رتبه ۱۱۷ بهعنوان کمترین مردمان «باسعادت» جای گرفته است.
ایران در سال ۲۰۱۶ میلادی در جایگاه ۱۰۵ قرار داشت. اما طی سه سال گذشته در بیکفایتی حاکمان پلید با ۱۲ رتبه سقوط در سال ۲۰۱۹ با رتبه ۱۱۷ به قعر جدول نزدیکتر شده است.
ادامه دارد…
به کانال نه به زندان نه به اعدام در تلگرام بپیوندید
https://t.me/NoToPrisonNoToExecution