زندان شیبان اهواز کجاست؟ زندان شیبان اهواز با اسامی زندان مرکزی اهواز؛ مجتمع حرفه آموزی اهواز و کلینیک اهواز نامیده می شود؛ این زندان که در بهمن سال ۱۳۹۴ افتتاح شد قبلا محل سکونت مهندسان و کارگران شرکت تکنوپروم اکسپورت روسی و سازنده نیروگاه برق رامین بوده است.
ابتدا سازمان زندانها این مکان را مرکز درمانی قلمداد میکرد اما در واقع زندانی بود مخفی که فقط نیروهای امنیتی به آنجا دسترسی داشتند که بعداز تعطیلی زندان کارون، زندانیان زیادی به این مکان منتقل شدند. این زندان تبعیدگاه هم محسوب میشود. نهاد اداره کننده آن سازمان زندانهای قوه قضائیه میباشد.
زندان شیبان اهواز کجاست؟
آدرس: زندان شیبان بین ویس وشهر ملاثانی در ۲۵ کیلومتری شهر اهواز واقع شده است.
ظرفیت و گنجایش زندان:
گنجایش این زندان ۲۰۰۰ نفر میباشد اما در عمل ۴۵۰۰ نفر زندانی در آن محبوس هستند که ۹۰ درصد آنان از زندانیان شهروندان عرب منطقه هستند.
این زندان از ۱۲ ساختمان شکل یافته که هر ساختمان دارای ۴ واحد می باشد. بعد از پایان کار مهندسان روسی در این مکان، سازمان زندانها یک سوله بزرگ و چند سالن به این مجموعه اضافه کرده و آن را به زندان تبدیل کرد. این زندان، بسیار بزرگ و دارای چندین برج نگهبانی در اطراف زندان میباشد و در بیرون از شهر و در فضایی بیابانی واقع شده است.
در این زندان بدلیل عدم تفکیک زندانیان ،برخی زندانی ها مورد تعرض دیگر همبندیان خود قرار میگیرند. بیشتر این تعرض ها برنامه ریزی شده وبا هدایت مسئولان زندان انجام میشود.
نا امنی در زندان چنان است که حتی در برخی موارد به قتل زندانیان میانجامد.
ورود و توزیع موادمخدر امر عادی در زندان است ودر بسیاری از موارد برخی نگهبان ها و یا حتی مسئولان زندان در قاچاق مواد مخدر به داخل زندان مشارکت میکنند.

بهداشت و درمان زندانیان:
زندانیان زندان شیبان در شرایط بسیار وخیم بهداشتی و با حداقل امکانات آسایشی و خدماتی یک زندان به سر می برند. آب در این زندان جیره بندی است و افراد ساعتها در صف توالت وحمام معطل میشوند، آب حمام بصورت قطره چکانی است و باید ساعتها معطل بمانند تا یک سطل آب تهیه شود. در زمستان آبگرمکن وجود ندارد.
زندانیان از حق درمان محرومند و برای درمان باید اداره اطلاعات با معالجه فرد موافقت کند بعد ریل درمان پیش برود.
به دلیل گرمای شدید منطقه و فضای بسته زندان درتابستان انواع بیماری های تنفسی درمیان زندانیان شایع میشود که مدیریت زندان هم کاری دراین راستا انجام نمیدهد.
بیماران با هزینه خانواده خود به بیمارستان اعزام میشوند و کلیه داروها توسط خانواده تهیه میشود، دربعضی موارد نیز اهمیتی به اعزام و معالجه زندانیان داده نمیشود، بهیاران کلینیک زندان ماهی یکبار به زندان مراجعه میکنند و تنها دارویی که میدهند مسکن میباشد و آن را برای هر دردی تجویز میکنند.
به زندانیان دو بخش این زندان قرص متادون میدهند که ۱۳۰۰ نفر از زندانیان این زندان از این داروی مخدر استفاده می کنند.
غذای زندانیان:
غذای زندانیان شیبان از طریق یک پیمانکار تهیه میشود. کیفیت غذاها بسیار پایین و حجم غذا برای هر زندانی نیز بسیار کم است. بطوری که زندانیان عموما سیر نمیشوند.
بهداشت در پخت غذا رعایت نمیشود و به همین علت اکثر زندانیان به دلیل آلودگی غذا به عفونت روده و سرطان مبتلا میشوند. زندانیان مجبورند مواد غذایی اضافهتر را با هزینه شخصی اما با قیمت بالا و کیفیت پایین و تاریخ گذشته تامین کنند.
در صورتی که هر زندانی به وضعیت و کیفیت غذا اعتراض کند با تهدید تبعید روبرو خواهد شد.
ملاقات:
ملاقات حضوری با خانواده ها در این زندان دشوار و عموما غیرممکن است. ملاقات فقط از پشت شیشه و استفاده از گوشی تلفن صورت میگیرد. تلفنها عموما خراب هستند و مواقعی هم که کار کنند، کلیه مکالمات زندانیان با خانوادههایشان از سوی مأموران کنترل میشود.
یک تلفن عمومی برای تماس زندانیان وجود دارد. هر زندانی تنها فرصت یک تماس چند دقیقه ای با خانواده دارد و فقط با سه شماره ثبت شده می تواند با خانواده صحبت کند. همین تلفن هم معمولا قطع و خراب است.

بند زندانیان سیاسی
بند یک، سالن ۶ این زندان مختص زندانیان سیاسی، امنیتی و فعالان اهل سنت می باشد. این زندانیان از ورود کتاب، جزوه، روزنامه و وسایل آموزشی مانند دیگر زندان ها محروم هستند. حق تشکیل کلاس بدون مجوز زندان را ندارند. فعالان اهل سنت فقط در حضور یک آخوند حق برگزاری کلاس یا نماز را دارند. در سالن ها چند تلویزیون وجود دارد که با هزینه شخصی زندانیان خریداری شده است. زندانیان عرب از داشتن لباس محلی خود در زندان محروم و حتی در هنگام ملاقات نیز حق برتن کردن لباس سنتی خود را ندارند.
افراد حق خروج از بند را ندارند . لباس برای زندانیان این بند هرسه ماه یک بار وارد میشود. ارتباط این بند با سایر زندانیان ممنوع اعلام شده است.
برای درمان، بهیار درمانگاه به بند آمده و تنها قرص مسکن به زندانی بیمار تجویز میکند.
بند زندانیان سیاسی ۶ اتاق دارد و حدود ۱۰۰ نفر از زندانیان سیاسی در این بند محبوس هستند. در این بند آب معمولا قطع است. امکان استحمام نیست؛ فاضلاب زندان همیشه پر است و فضا را آلوده می کند؛ وضعیت سرویسهای بهداشتی و بهداشت بند به دلیل نبودن آب در حد صفر است؛ زندانیان آب آشامیدنی ندارند و باید در صف بایستند تا دو بطری آب یک لیتری بگیرند.
یکی از زندانیان سیاسی می گوید: «زندان شیبان برای یک زندانی سیاسی مانند (مرگ سفید) است، زندانی در بین چهار دیواری و محروم از هر حق شهروندی محاصره شده است». او می افزاید: «زندان شیبان یک تبعیدگاه نیز به شمار میآید. زندانیان تبعیدی این زندان برای چندین بار و بدلیل وضعیت و مشکلات متعدد زندان، درخواست انتقال به شهرهای دیگر را داده اند، اما با درخواست مکرر آنها موافقت نشده است».
اتاق های بند یک سالن ۶
اتاق ۱ – اتاق زندانیان فارس زبان است که زندانیان هوادار مجاهدین خلق نیز در این اتاق نگهداری میشوند.
اتاق ۲ و ۴ – اتاق زندانیان متهم به عضویت در گروههای وهابی و سلفی است.
اتاق ۳ – اتاقی است که زندانیان در رابطه با گروههای عربی اهوازی در آن محبوس هستند.
اتاق ۵ – اتاق زندانیان غیرامنیتی است که بعضا توسط عوامل حفاظت زندان برای جاسوسی زندانیان اجیر می شوند. به این محل؛ اتاق خدمات میگویند.
علاوه بر فشار نبود امکانات و آلودگی محیط؛ فشارهای روحی – روانی نیز از طرف عوامل و ماموران زندان بر زندانیان اعمال می شود. با توجه به تنوع عقاید و مذاهب زندانیان، وزارت اطلاعات با تفرقه افکنی بین زندانیان باعث ایجاد کینه و دشمنی و تفرقه بین آنها می شود.
اسامی شماری از دست اندرکاران زندان:
-سخاوت، مدیر زندان مرکزی اهواز
-دهقانی، دادیار اجرای احکام شعبه ۸ دادگاه انقلاب اهواز
-نیسی، معاون زندان مرکزی اهواز
-حسینی، قاضی ناظر بر زندان
-محمد پیرزادی، معاون سلامت اصلاح و تربیت زندان
یکی از شکنجه گران این زندان نیز حمیدیان نام دارد. حميديان يكی از مسئولین زندان كارون بود كه بعد از بسته شدن اين زندان او را به زندان شيبان منتقل كردند. وی در شكنجه كردن زندانيان معروف است.
عضوگیری جهت اعزام به سوریه
یکی دیگر از اقداماتی که عوامل زندان شیبان اهواز در این زندان انجام میدهند این است که از افرادی که با محکومیتهای بالا در این زندان به سر میبرند برای شرکت در جنگ سوریه عضوگیری میکنند.
یکی از زندانیان که در همین اواخر از زندان آزاد شده است،می گوید: «از سپاه پاسداران افرادی آمده و با زندانیانی که احکام طولانی مدت داشتند جلسه گذاشتند و در این جلسه از زندانیان سوال شد که آیا مایل هستند که جزء مدافعان حرم به سوریه اعزام شوند، که در این صورت تمام اتهامات و مدت حبس آنها حذف خواهد شد».
به کانال نه به زندان نه به اعدام در تلگرام بپیوندید
https://t.me/NoToPrisonNoToExecution