از روز شنبه نوزدهم تا روز جمعه بیست و پنجم خرداد ماه ۱۳۹۷ درگوشه و کنار شهرهای ایران شاهد سرکوب و نقض حقوق بشر از جمله موج گسترده بازداشتهای خودسرانه و احضاریه ها، صدور احکام حبس، آزار و اذیت و شکنجه زندانیان در زندانها بودیم.
به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان نه به اعدام ، در هفته ای که گذشت حکم اعدام ٨ شهروند کرد به اتهام حمله ساختگی به ساختمان مجلس در تهران؛ از سوی دیوان عالی کشور تأیید شد.
بازداشتها و احضاریه ها
خانواده حاتم مرمضی، جوان ۲۰ ساله کشته شده در بازداشتگاه اطلاعات اهواز، با احضار و بازداشت توسط عوامل اطلاعات تحت فشار قرار دارند. روز شنبه ۱۹ خرداد ماه ۹۷؛ مهدی مرمضی برادر بزرگتر حاتم؛ فعال سیاسی و زندانی سوسنگردی، به زور اسلحه در منزل پدری خود بازداشت و به مکان نامعلوم منتقل شد.
در روزهای ۱۹ و ۲۰ خرداد ماه، تعدادی از جوانان و شهروندان عرب در نقاط مختلف شهر اهواز و ديگر شهرهای عرب نشين توسط اداره اطلاعات احضار و بازداشت شده اند.
همچنین تعدادی از فعالین فرهنگی در کوی علوی اهواز و سوسنگرد؛ روز چهارشنبه ۲۳ خردادماه، جهت جلوگيری از برگزاری راهپيمايی و مراسم عيد فطر از سوی اداره اطلاعات بازداشت شدند.
طی روزهای ۲۱ و ۲۲ خرداد نیروهای امنیتی نزدیک به ۶۰ تن از کارگران فولاد اهواز را که در مقابل استانداری تجمع کرده بودند بازداشت کردند. مأموران سرکوبگر پس از افطار روز دوشنبه با هجوم وحشیانه به تجمع کارگران که خواستار پرداخت حقوق عقب افتاده خود بودند، آنها را دستگیر نمودند.
ایرج توبه ایها (نجف آبادی)؛ فعال صنفی و عضو کانون صنفی معلمان استان اصفهان به بهانه “برگزاری جلسات غیرقانونی و شرکت در تجمع ۲۰ اردیبهشت فرهنگیان کشور” توسط ماموران اداره اطلاعات شهرستان نجفآباد در محل کار خود بازداشت شد.
نسرین ستوده؛ وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر، روز چهارشنبه ۲۳ خرداد ماه ۹۷ در منزل شخصی اش بازداشت و به دادسرای اوین منتقل شد.
در سنندج سه تن از فعالین مدنی به اطلاعات سپاه این شهر احضار شدە و همزمان یکی از روحانیون ساکن بانه نیز به دادگاه ویژە روحانیت همدان احضار شد. اسامی سه فعال حقوق بشری به نامهای اجلال قوامی، احمد خلیقی و هیوا رحیمی است که روز شنبه احضار شدند.
همچنین در سقز یک فعال کارگری کُرد به نام کاوه حکیمی؛ به اداره اطلاعات این شهرستان احضار و مورد بازجویی قرار گرفت. این فعال کارگری به اتهام شرکت در مراسم روز جهانی کارگر به اداره اطلاعات سقز احضار شده است.
آزار و اذیت و فشار روی زندانیان
زندانیان سیاسی تبعیدی در زندان مرکزی اردبیل با تبعیض و فشارهای بسیار زیاد در این زندان مواجه هستند.
مسئولین زندان مرکزی اردبیل به بهانه های مختلف اقدام به افزایش فشار بر این زندانیان از جمله قطع تماسهای تلفنی زندانیان سیاسی تبعیدی می کنند.
زندانی سیاسی سهیل عربی در وضعیت وخیمی از نظر جسمی، در زندان تهران بزرگ محبوس است. این زندانی سیاسی در سلولی در تیپ ۲ زندان تهران بزرگ به همراه چندتن از مجرمین قاتل و جنایتکار نگهداری و شکنجه می شود. وی در حال حاضر از ناراحتی شدید کلیه و خونریزی معده بشدت رنج میبرد.
ایوب اسدی از دراویش زندانی که به بیماری اماس نخاعی و اماس چشمی مبتلاست، در پی عدم رسیدگی به بیماری و تشدید بیماری، به بیمارستان خمینی تهران منتقل شد. وی بدون دریافت خدمات درمانی به زندان بازگردانده شد.
زندانی سیاسی حمیدرضا امینی جهت رسیدگی به اتهاماتش به دادگاه اعزام شد؛ بدون اینکه خانواده و یا وکیل قانونی اش در جریان باشند. وی در دادگاه گفت که بدون حضور وکیلش حاضر به پاسخ دادن به سوالات نخواهد بود. قاضی صلواتی در پاسخ به این زندانی گفت که اسم وکیل شما جزو ۲۰ نفر وکیل تایید شده نیست و نمی تواند در دادگاه حضور پیدا کند.
در هفته ای که گذشت تعداد ۳۲ نفر از زندانیان زندان رجایی شهر کرج پس از آن که مورد ضرب و شتم مأموران قرار گرفتند، به سالن ۹ در بند ۳ که به رینگ خونین شهرت دارد، منتقل شدند. اسامی این زندانیان عبارتند از :
وحید سیلانی، امیر نعمتی، محسن سالم، حسین گلپایگان زاده، آیدین شریعت مداری، علیرضا میرزا رضی، احمد بهرامی، مهدی رشیدی، امیرحسین داتوبر، حسین رنجبرزاده، محمد حجازی، رضا ساکی، علی باغی، مهدی صادقی، پیمان ریوندی، علی دلاوری، مهدی رشتی، عباس خوارگیر، بهادر هداوند آقایی، مهدی صحرایی، عبدالله نقدی، سید حسن جهانبین، رضا کامل نواب، عباس بت شکن، پرویز بیگی، حسین واکسی، احسان حاتمیان، سامان کاکی، مسعود حاجیان، عارف گرگانی، علی بیابانی، حسن قربانی
این افراد که برخی از آنها به دلیل ضرب و شتم دست و پاهایشان شکسته است، با وجود وضعیت وخیم جسمانی کماکان به دلیل تعلل مسئولان زندان از اعزام آنها به بهداری از خدمات درمانی محروم مانده اند.
فرزند یکی از زندانیان سیاسی محکوم به اعدام به دلیل بی احترامی و توهین مسئولین دادگاه سقز، اقدام به خودکشی نمود. اشکان سلیمی فرزند ۲۰ ساله زندانی سیاسی مصطفی سلیمی محبوس در زندان سقز به دلیل هتاکی های مسئولین دادگاه سقز اقدام به خودکشی کرد. وی در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان در کما به سر می برد.
زندانی سیاسی علیرضا گلیپور؛ در زندان اوین در حال حاضر بخاطر بيماري صرع و عفونت غدد لنفاوي و ناراحتي قلبي در وضعيت بدي بسر ميبرد.
صدور احکام حبس
موسی غضنفرآبادی رئیس دادگاههای انقلاب تهران از صدور ۱۵۰ رای برای متهمان پرونده حادثه خیابان پاسداران خبر داد. غضنفرآبادی در پاسخ به این سوال که برای متهمان چه احکامی صادر شده است، اظهار کرد که “برخی متهمان به سبب نوع عناوین اتهامی به حبس کوتاه و برخی به حبس طولانی مدت محکوم شده اند”.
محکومیت مرتضی پروین، میلاد اکبری و اکبر جهانگیری سه فعال ترک (آذری) ساکن استان اردبیل که در دادگاه بدوی به اتهام “اخلال در نظم عمومی” طی شرکت در مراسم تجمع در “قلعه بابک” به پرداخت جزای نقدی جایگزین حبس چهار ماهه و تحمل ۴۰ ضربه شلاق تعزیری محکوم شده بودند، در شعبه ۲۶ دادگاه تجدید نظر استان آذربایجان شرقی عینا تایید شد.
پانزده تن از دراویش گنابادی بازداشت شده در حوادث گلستان هفتم، توسط شعب ۱۵ و ۲۶ دادگاه انقلاب تهران جمعاً به ۵۲ سال و ۸ ماه حبس تعزیری، ۶ سال تبعید، ۲۲۲ ضربه شلاق و ۲ سال ممنوع الخروجی محکوم شدند.
به کانال نه به زندان نه به اعدام در تلگرام بپیوندید
https://t.me/NoToPrisonNoToExecution