از روز شنبه ۶خرداد ماه تا روز جمعه ۱۱ خرداد ماه ۱۳۹۷ درگوشه و کنار شهرهای ایران شاهد استمرار سرکوب و نقض حقوق بشر از جمله شکنجه ، قتل و کشتار جوانان، صدور احکام حبس و بازداشتهای گسترده در شهرهای مختلف بودیم. ”
قتل
ظهر روز چهارشنبه ۹ خرداد ۱۳۹۷، ماموران نیروی انتظامی در محور مهرستان – سراوان واقع در استان سیستان و بلوچستان، به سمت یک خودرو آتش گشودند. در جریان این تیراندازی دو سرنشین خودرو مورد اصابت گلوله قرار گرفتند که یکی از سرنشینان کشته شد.
بازداشتها، محکومیتها و احضاریه ها
– سجاد شجاعی، عضو حزب اتحاد ملت ایران که به دلیل شرکت در تظاهرات سال ۱۳۸۸ به تحمل دو سال حبس تعزیری محکوم شده بود، روز یکشنبه ۷ خرداد ۱۳۹۷ جهت اجرای دو سال حکم راهی زندان اوین شد.
– روز دوشنبه هفتم خرداد ماه، یک شهروند کُرد به نام امجد قادری، اهل روستای چور از توابع بخش مرکزی مریوان به دلیل فعالیتهای سیاسی توسط نیروهای اطلاعاتی بازداشت گردید.
– روز سهشنبه هشتم خرداد ماه، نیروهای اطلاعاتی با یورش به منزل شخصی یک شهروند کُرد به نام مصیب لاچینی ، او را بازداشت کردند. نیروی اطلاعاتی دلیل بازداشت این شهروند کُرد را فعالیت سیاسی اعلام و پس از بازداشت او را به مکان نامعلومی منتقل کردند.
– در هفته گذشته چند تن از فعالان مدنی آذربایجان غربی که برای برگزاری مراسم دوازدهمین سالگرد اعتراضات خرداد ماه ۸۵ در آذربایجان در گلزار شهدای شهرستان نقده جمع شده بودند، بازداشت شدند. این اعتراضات در سال ۱۳۸۵ منجر به کشته شدن تعدادی از معترضان توسط نیروهای انتظامی و امنیتی شده بود.
– صبح روز یکشنبه ۷خرداد ماه؛ علی نوری، فعال مدنی و زندانی سیاسی سابق در مراجعه به دادگاه مطلع شد که به اتهام اجتماع و تبانی جهت اقدام علیه امنیت کشور به ۷ سال و شش ماه حبس تعزیری، و بابت تبلیغ علیه نظام به ۱۸ ماه حبس تعزیری، در مجموع به ۹ سال زندان محکوم شده است.
– شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب ۲۳ تن از دراویش بازداشتشده در جریان گلستان هفتم را جمعا به ۱۱۹ سال حبس محکوم کرده است.
– مجید مرادی، از دراویش گنابادی بازداشت شده در جریان گلستان هفتم، از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ۷ سال حبس تعزیری و ۷۵ ضربه شلاق محکوم شد.
– ۱۰ کارگر کارخانه هپکو در اراک به دلیل شرکت در اعتراضات به مراجع قضایی احضار شدند. پرونده این کارگران به شعبهی دوم معاونت دادستان اراک به اتهام “اخلال در نظم جامعه” و “شرکت در تجمعات غیرقانونی” ارجاع داده شده و کارگران از طریق پیامک، شماره پرونده قضایی خود را دریافت کردند. این پرونده بهصورت گروهی برای کارگران هپکوی اراک تشکیل شده است.
آزار و اذیت زندانیان
– شامگاه سه شنبه ۸ خرداد یک زندانی به نام غلام نبی ریگی ،حدوا ۴۰ ساله در بند ۵ زندان مرکزی زاهدان به دلیل عدم دریافت خدمات درمانی و عدم اعزام به بیمارستان جان خود را از دست می دهد.
– چهارشنبه شب ۹ خرداد رامین دوکله، زندانی محبوس در بند ۱ زندان مرکزی زاهدان به دلیل عدم رسیدگی پزشکی جان خود را از دست داد.
– محمد حبیبی، فعال صنفی و عضو هیئت مدیره کانون صنفی معلمان استان تهران که در جریان تجمع معلمان مقابل سازمان برنامه و بودجه در تهران همراه با ضرب و شتم بازداشت و به زندان تهران بزرگ منتقل شده بود، پس از گذشت ۲۲ روز همچنان در بند قرنطینه دو این زندان نگهداری میشود و علیرغم نیاز به خدمات درمانی، از اعزام وی به بیمارستان جلوگیری میشود.
– محمدعلی کرمی، درویش ۳۰ ساله که در بهمن ماه ۹۶ در حمله خشونتآمیز نیروهای انتظامی و سپاه پاسداران درگلستان هفتم بازداشت شده بود هم اکنون از بیماری قلبی و کمخونی رنج میبرد، وی از دسترسی به خدمات درمانی ضروری در زندان تهران بزرگ محروم است و مقامات قضایی از اعزام او به بیمارستان خودداری میکنند.
– مسئولین زندان مرکزی سنندج با اعمال خشونت و برخورد سلیقهای افشین حسین پناهی، برادر رامین حسین پناهی را مورد ضرب و شتم قرار دادند، از سوی دیگر مسئولین زندان از معالجه رامین حسین پناهی، زندانی سیاسی محکوم به اعدام که از ناراحتی کلیه رنج میبرد امتناع کرده و گفتهاند “تو بزودی اعدام خواهی شد و احتیاج به مداوا نداری”.
– وزارت اطلاعات از درمان دانشجوی زندانی محبوس در زندان کاشان، علیرضا وارسته ممانعت به عمل می آورد. ممانعت از درمان و فشارهایی که اطلاعات بر وی وارد می کند باعث تشدید بیماری این زندانی سیاسی شده است.
– زندانی سیاسی ابوالقاسم فولادوند، بخاطر انتشار خبر اعتصاب دارویی اش مورد تهدید و بازجویی قرار گرفت. وی از روز سه شنبه ۸ خرداد از تماس تلفنی منع شده است.
– علم عزیزی، عضو شورای روستای عزیز آباد (دلدپ) قصرقند که توسط اطلاعات سپاه بازداشت شده با گذشت یک ماه همچنان اجازه ملاقات با خانواده را نیافته است.
– مسئولین زندان تهران بزرگ علیه جان زندانی سیاسی سهیل عربی، که نزدیک به یک ماه است مجددا دست به اعتصاب غذا زده است اقدام به طرح یک توطئه کثیف کردند.
مسئولین زندان با تهدید و شکنجه و گذاشتن شوکر بر روی سر سهیل از او خواسته اند که مکتوب بنویسد که من خودکشی کرده ام و در اعتصاب نبوده ام تا از این طریق وقتی سهیل بر اثر اعتصاب غذا جان خود را از دست داد؛ دستگاه قضاییه ولایت فقیه اعلام کند که سهیل خودکشی کرده است.
سهیل عربی ، در یک پیام صوتی که از زندان تهران بزرگ فرستاد ضمن فاش کردن این توطئه، به گوشه ای از فجایع موجود در در زندان تهران بزرگ پرداخت. به دنبال این افشاگری، سهیل عربی ساعت یک بعدازظهر روز سه شنبه ۸ خرداد ماه، توسط ماموران زندان ، از محل خود در تیپ ۲ زندان تهران بزرگ به محل نامعلومی منتقل شد.
– وضعیت جسمی زندانی سیاسی آرش صادقی؛ که در زندان به بیماری «کولیت زخمی» مبتلا شده، وخیم است و مسئولان تا کنون برای درمان او اقدامی نکرده و با اعزام او به بیمارستان تخصصی بیماریهای گوارشی مخالفت می کنند.
شایان ذکر است که وزارت خارجه آمریکا روز سه شنبه ۸ خردادماه ۹۷ گزارش سالانه بین المللی آزادی مذهبی را منتشر کرد. در این گزارش که به نقض آزادی مذهبی در حدود ۲۰۰ کشور در یکسال گذشته پرداخته، به ایران و چند کشور به عنوان کشورهایی که موارد متعدد نقض آزادی مذهبی دارند، اشاره کرد.
به کانال نه به زندان نه به اعدام در تلگرام بپیوندید
https://t.me/NoToPrisonNoToExecution