سه شنبه, ۳۰ دی, ۱۳۹۹
سایت خبری تحلیلی جوانه ها
  • صفحه اصلی
  • حقوق بشر
  • اجتماعی
  • اخبار اعدام
  • گزارش ویژه
  • جهان
  • بانک زندانیان سیاسی
  • بانک زندان
  • افشای شکنجه گران
  • English
نتیجه یی پیدا نشد
مشاهده همه نتایج
  • صفحه اصلی
  • حقوق بشر
  • اجتماعی
  • اخبار اعدام
  • گزارش ویژه
  • جهان
  • بانک زندانیان سیاسی
  • بانک زندان
  • افشای شکنجه گران
  • English
نتیجه یی پیدا نشد
مشاهده همه نتایج
جوانه ها
نتیجه یی پیدا نشد
مشاهده همه نتایج
صفحه اصلی تابستان خونین ۶۷

گزارشی از کشتار تابستان ۶۷ و افشای آمران و عاملان این جنایت (قسمت چهارم)

۹ اردیبهشت,۱۳۹۶
در تابستان خونین ۶۷, حقوق بشر
0

گزارشی از کشتار تابستان ۶۷ و افشای آمران و عاملان این جنایت (قسمت چهارم)

همزمان با بیست و هشتمین سالگرد اعدام های جمعی تابستان ۱۳۶۷ در ایران، انتشار یک فایل صوتی از سوی بیت ایت الله منتظری واکنش های بسیاری ایجاد کرده است.
اعدام زندانیان سیاسی در تابستان ۱۳۶۷ واقعه‌ای بود که طی آن به فرمان مستقیم خمینی، چندین هزار تن از زندانیان سیاسی و عقیدتی در زندان‌های نظام جمهوری اسلامی ایران در تابستان ۱۳۶۷ به شکلی مخفیانه اعدام و در گورهای جمعی دفن شدند.
کشتار تابستان ۶۷ را می‌توان مخوف‌ترین کشتار سیاسی – حکومتی تاریخ معاصر ایران دانست.
اعدامهای ۶۷، جنایتی علیه بشریت است. در گزارشی که پیش روی شما است؛ به اسامی و مشخصات برخی از دست اندرکاران مستقیم این جنایت پرداخته ایم.
اکنون به قسمت چهارم و پایانی این گزارش می پردازیم.

قسمت چهارم : آمران و عاملان کشتار ۶۷ در تهران و سراسر استانهای کشور

علی رازینی
علی رازینی رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح در سال ۶۷ بود که هم اکنون معاون حقوقی قوه قضائیه می باشد.

سید حسین مرتضوی زنجانی
سید حسین مرتضوی؛ رئیس زندان اوین در دوران کشتار ۶۷ و رئیس زندان رجایی شهر کرج در سال‌های ۶۴ تا ۶۶ بود که هم اکنون صاحب یک شرکت تبلیغاتی می باشد.
سیدحسین مرتضوی کار خود را در زندان با اداره‌ی بخش فرهنگی زندان اوین در دوران لاجوردی، قصاب اوین، شروع کرد و سپس در سال ۶۴ بعد از تغییرات سازمان كار زندانها و حذف تیم لاجوردی به ریاست زندان رجایی شهر کرج رسید و سپس رئیس زندان اوین شد.

محمد مقیسه ای
محمد مقیسه ای (معروف به ناصریان) رئیس زندان رجایی شهر کرج در زمان کشتار سال ۶۷ بود که هم اکنون رئیس شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب می باشد.
محمد مقیسه ای مستقیما در کشتار زندانیان سیاسی نقش داشته و باعث جانباختن شمار زیادی از زندانیان سیاسی شده است.محمد مقیسه، در دهه ۶۰  با نام “حاج ناصریان” دادیار زندان اوین بود و جنایات زیادی را مرتکب شده است.
وی متهمین را پس از دادگاه چند دقیقه ای و دریافت حکم، جهت حلق آویز کردن به شوفاژ خانه زندان اوین می برده است. او به بی رحمی و سنگدلی معروف است.
اتحادیه اروپا در تاریخ ۲۳  فروردین ماه سال ۹۰ ٬محمد مقیسه را به دلیل نقشی كه در نقض گسترده و شدید حقوق شهروندان ایرانی داشته؛ از ورود به كشورهای این اتحادیه محروم كرد.

میرزا نجف آقازاده
میرزا نجف آقازاده؛ مسئول مستقیم کشتار زندانیان در سال ۶۷ بود. وی هم اکنون بازنشسته قوه قضاییه و رئیس دفتر مكارم شیرازی در آذربایجان شرقی می باشد. میرزا نجف آقازاد؛ه برای مدت زیادی حاكم شرع دادگاههای انقلاب استان آذربایجان شرقی و مدیركل دادگستری بود.
وی براساس حكمی كه بطور مستقیم بعنوان حاكم شرع استان از خمینی و موسوی اردبیلی برای کشتار زندانیان سیاسی در سال ۶۷ دریافت كرده بود تایید نهایی احكام اعدام های شهرهای تبریز، اردبیل و مراغه را بر عهده داشت. وی در تبریز احكام ۲۵۰ نفر و در اردبیل احكام ۷۰  نفر امضا نموده است.

مختار حیدرزاده
مختار حیدرزاده؛ دادستان دادگاه انقلاب آذربایجان شرقی و شهر تبریز و عضو هیئت مرگ استان در سال ۶۷ بود. وی هم اکنون سرپرست پشتیبانی دیوان عدالت اداری می باشد.
مختار حیدرزاده؛ شخصا در اعمال شکنجه و پرونده سازی و اعدام مخالفان حکومت در تبریز دست داشت. وی به اتفاق میرزانجف آقازاده حاكم شرع آذربایجان و محمدی نماینده اطلاعات، اعضای هیئت مرگ استان را تشكیل میدادند.

خلیل عابدی
خلیل عابدی؛ حاکم شرع تبریز در سال ۶۷ و یکی از اعضاء هیأت مرگ بود که هم اکنون در تبریز دفتر وکالت دارد.

محبوبی
محبوبی؛ نماینده وزارت اطلاعات در هیئت مرگ استان آذربایجان شرقی بود.

علی دادیزاده
علی دادیزاده؛ معاون دادستان تبریز در سال ۶۷ بود که پس از آن مدتی امام جمعه شهر جلفا بوده و هم اکنون استاد اخلاق در تبریز می باشد.

حاج سید ابوالحسن چاپاری
حاج سید ابوالحسن چاپاری؛ مدیر کل سازمان زندان های استان آذربایجان شرقی در سال ۶۷ بود.

محمد علی نصرتی زگلوجه
محمد علی نصرتی زگلوجه ٬رئیس زندان تبریز و یکی از اعضا هیئت مرگ در کشتار سال ۶۷ بود که هم اکنون دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی می باشد.
بعد از فرمان خمینی مبنی بر كشتار زندانیان سیاسی در تابستان ۶۷  محمدعلی نصرتی؛ نجارخانه زندان را كه از زمان شاه برای كارهای انتفاعی زندانیان ساخته شده بود تبدیل به محل اعدام زندانیان میكند. براساس گفته شاهدان، وی در هنگام اعدام روی یك مبل راحتی نشسته و دستور حلق آویز شدن گروهی زندانیان را می داد .
وی تا مدتها یكی از فرمانده نیروی انتظامی در آذربایحان شرقی و غربی بوده است. او در جریان اعتراضات مردم تبریز در سال ۱۳۸۵ اقدام به سرکوب مردم کرد.

قاضی طباطبائی
قاضی طباطبائی؛ حاکم شرع اردبیل در سال ۶۷ بود که اقدام به کشتن دهها زندانی سیاسی در این زندان کرد به طوریکه گفته می شود حتی یک نفر از زندانیان سیاسی هم زنده نماند.
وی همچنین تعدادی از زندانیان که پیش از این از زندان آزاد شده بودند را در جریان کشتار تابستان ۶۷ دستگیر نموده و آنها را اعدام کرده است.

میرزا بیوک خلیل زاده مروج
میرزا بیوک خلیل زاده مروج؛ امام جمعه اردبیل در سال ۶۷ بود . وی تا زمان مرگش در سال ۱۳۸۰ امام جمعه و نماینده خامنه ای در اردبیل بود.
میرزا بیوک خلیل زاده مروج؛ پس از انقلاب نماینده خمینی در شهرستان اردبیل بود که قاضی طباطبایی حاكم شرع اردبیل برای صدور حكم اعدام با وی مشورت میكرد. فرمانده سپاه و مدیر اطلاعات نیز بطور كامل تحت کنترل وی قرار داشتند. وی درکشتار ۶۷ از اصلی ترین آمران اعدام زندانیان در شهر اردبیل بود.

حسین میرصادقی
حسین میرصادقی؛ در سال ۶۷ دادستان اردبیل بود.
میرصادقی از اهالی شهر زنجان بود كه در سال ۶۰ دادستان اردبیل شد. تا سال ۶۶ بهمراه یك تیم سه نفره بنامهای اكبری، بیات(دادیار و معاون دادستان) در دادستانی اربیل در تمامی اعدامها و شكنجه زندانیان مشاركت مستقیم داشت . میرصادقی در سال ۶۷ نیز جزو آمران کشتار بود، كه به همراه هیئت مرگ استان به برای رسیدگی به این مساله به اردبیل رفته بود.

سیدعلیرضا آوایی
سیدعلیرضا آوایی؛ دادستان انقلاب دزفول در سال ۶۷ بود که هم اکنون رئیس دفتر بازرسی ویژه ریاست جمهوری می باشد.
وی بعد از دریافت حكم كشتار از خمینی، اصلی ترین نفر اعدام ها و كشتارها در زندان یونسكو دزفول بوده و بسیار بی رحم توصیف شده است.
یکی از زندانیان گفته است كه به چشم خود دیده كه به دستور آوایی «پشت حیاط خلوت این زندان (یونسکو)محوطه‌ی پرت افتاده‌ای وجود داشت که زندانیان خردسال (زیر ۱۸ سال) را دو یا سه نفره در این محل اعدام می‌کردند…. )

شمس الدین کاظمی
شمس الدین کاظمی؛ رئیس زندان یونسکو دزفول و عضو هیئت مرگ در سال ۶۷ بوده است .
وی به اتفاق علی آوایی دادستان و ناصر كه نماینده اطلاعات بود، زندانیان را دادگاهی شبیه دادگاههای صحرایی تعیین تكلیف میكردند و بلافاصله حكم اعدام را جاری میكردند.

غلامرضا خلف رضایی زارع
غلامرضا خلف رضایی زارع ٬ دادیار و یکی از اعضاء هیئت مرگ در دزفول بوده که هم اکنون معاون دیوان عالی كشور می باشد.
غلامرضا خلف رضایی زارع پس از جنایات زیادی که در شهرهای مختلف خوزستان از جمله دزفول، و سایر شهرها در كشتار ۶۷مرتکب شد بعنوان مدیركل دادگستری چند استان طی این سالها منصوب شد. وی از سال ۸۹ بعنوان معاون دیوانعالی كشور مشغول بكار شده است.

رضا صرامی
رضا صرامی؛ رئیس زندانهای خوزستان در سال ۶۷ بود که تا چند ماه قبل معاون بازرسی كل كشور بود و هم اکنون بازنشسته شده است.
از سال ۱۳۶۴تا ۱۳۷۵ مدیركل زندانهای خوزستان بود، وی مسئول اجرای اعدام تمامی كشتار های زندانیان در خوزستان بوده است،

حمید موسوی
حمید موسوی؛ نماینده وزارت اطلاعات در هیئت مرگ در شهر مسجدسلیمان در سال ۶۷ بود که این هیئت ۳۱ نفر را در این شهر اعدام كرد.

الله وردی مقدسی فر
الله وردی مقدسی فر ٬حاكم شرع شهر رشت و یکی از اعضاء اصلی هیئت مرگ در استان گیلان در سال ۶۷ بود.
وی در دادگاههای چند دقیقه ای بعد از سئوال جواب رأی به اعدام زندانیان سیاسی در رشت میداد.

علیمراد حیدری
علیمراد حیدری؛ جانشین حاكم شرع رشت و حاكم شرع شهرهای شرق گیلان بود.
وی عضو هیئت مرگ استان گیلان بود، در صدور احكام اعدام به مقدسی فر حاكم شرع رشت كمك میكرد، خودش نیز بعنوان حاكم شرع شهرستانهای شرق گیلان عمل میكرد.

حسین موید عابدی
حسین موید عابدی؛ مدیركل اطلاعات استان گیلان در سال ۶۷ بود. هم اکنون نایب رئیس هیات مدیره شرکت آپارتمان سازی دهکده ی ساحلی در بندر انزلی می باشد.
وی از سال ۶۰ تا ۶۴ رئیس زندان بندرانزلی بود. در سال ۶۴ به دادستانی و سپس به اطلاعات منتقل شد و درسال  ۶۷ و در مقطع کشتار تابستان٬ مدیركل اطلاعات استان گیلان بود .
حسین موید عابدی، به عنوان نماینده وزارت اطلاعات، یکی از مسئولان کشتار جمعی زندانیان در زندان نیروی دریایی رشت بوده است.

محسن خداوردی
محسن خداوردی؛ دادستان انقلاب در سال ۶۷ بود . وی در جریان کشتار زندانیان٬ دادستان انقلاب بوده و احكام اعدام زندانیان زندان رشت را امضا كرده است. گفتنی است که محسن خداوردی بعدها خودکشی کرد.

علی عبداللهی علی آبادی
علی عبداللهی علی آبادی؛ رئیس زندان نیروی دریایی در سال ۶۷ بود . وی هم اکنون معاون هماهنگ کننده ستاد کل نیروهای مسلح می باشد.
هیئت مرگ در رشت از مقامات محلی تشکیل شده بود و شامل چهار نفر: نماینده دادستانی، نماینده اطلاعات، بازجوی پرونده و عبداللهی رئیس زندان بود. در زندان نیروی دریایی رشت حدود 120 زندانی حضور داشت كه در جریان کشتار تابستان ۶۷ فقط دو نفر زنده ماندند. در جریان این کشتار عبدالهی نقش جدی در اعدام زندانیان داشت.
زین العابدین قربانی
زین العابدین قربانی؛ حاکم شرع لاهیجان در سال ۶۷ بود. وی هم اکنون نماینده خامنه ای در خبرگان در استان گیلان و امام جمعه رشت می باشد.
زین العابدین قربانی در سال ۶۷ حاكم شرع شهرهای لاهیجان و آستانه اشرفیه بود و از دور دوم مجلس خبرگان تا كنون عضو این مجلس است.

سیداحمد قتیل زاد
سیداحمد قتیل زاد ٬ حاكم شرع بندرانزالی و غرب گیلان در سال ۶۷ بود و پس از آن تا زمان مرگش در سال ۹۲ امام جمعه بندرانزلی بود.
وی با حكم مسنقیم خمینی در سال ۶۷ حاکم شرع شهرهای صومعه سرا،آبكنار، فومن، پرسر وانزلی در استان گیلان بود، كه در رفت و آمد به این شهرها حكم اعدام را صادر میكرد. وی بمدت 16 سال مدیركل دادگستری گیلان بود و چندین سال قاضی دیوانعالی كشور بود. قتیل زاد در بین زندانیان به قاتل زاده مشهور بود.

سید تقی بادوام
سید تقی بادوام٬نماینده اداره اطلاعات در هیئت مرگ در فومن بود. هم اکنون بازنشسته وزارت اطلاعات و کارخانه دار می باشد.
وی در جریان بازجویی ها و شكنجه زندانیان در دهه ۶۰ نقش مستقیم داشته است.

ناصر عاشوری قلعه رودخان
ناصر عاشوری قلعه رودخان٬ رئیس زندان سپاه فومن در سال ۶۷ بود و از اعضاء هیئت مرگ در این شهرستان بود. وی نماینده سابق مجلس و مدیر عامل شركت سرمایه گذاری آتیه دماوند است.
ناصر عاشوری قلعه رودخان در ابتدا تعدادی از زندانیان را به عنوان گروه اول انتخاب و خواست كه ابتدا نفرات انتخاب شده وی اعدام شوند.

حسین ولی پور
دادیار زندان مشهد و نماینده دادستان مشهد در سال ۶۷ بود . وی یکی از اعضاء هیئت مرگ در مشهد بود که نقش فعالی در اعدام زندانیان سیاسی داشت.

حسن ظریف جلالی
حسن ظریف جلالی رئیس زندان استان خراسان در سال ۶۷ بود. وی از بعد از انقلاب ۵۷ در اداره زندانهای خراسان و دادستانی انقلاب فعالیت داشت . حسن ظریف جلالی درسال ۷۸ بدلیل بیماری مرده است.

مرتضی بختیاری
مرتضی بختیاری؛ دادستان انقلاب بیرجند در سال ۶۷ و یکی از اعضاء اصلی هیئت مرگ بود که هم اکنون جانشین رئیس آستان قدس رضوی ابراهیم رئیسی می باشد.
وی از ابتدای انقلاب در دستگاه قضایی بوده، همچنین وزیر دادگستری دولت احمدی نژاد و معاون دادستان كل كشور بوده است

ذكرالله احمدی
ذكرالله احمدی؛ حاكم شرع استان کرمانشاه در سال ۶۷ بود که تمامی احكام اعدام ها را صادر می کرد. وی هم اکنون رئیس حوزه علمیه کرمانشاه می باشد.

عبدالرضا مصری
عبدالرضا مصری؛ نماینده دادستان انقلاب کرمانشاه در سال ۶۷ بود که بین سالهای ۶۰تا ۶۵  ، سربازجو و شكنجه گر بود و با عنوان دادیار دادستانی كرمانشاه و معاون دادستانی فعالیت می کرد.
وی همچنین نماینده مجلس دهم از كرمانشاه نیز بوده است.

احمد نوریان
احمد نوریان؛ رئیس زندان دیزل آباد كرمانشاه در سال ۶۷ و یکی از اعضاء اصلی هیئت مرگ بود. وی هم اکنون معاون هماهنگ كننده قرارگاه ثارالله سپاه در تهران می باشد.
احمد نوریان به همراه عبدالرضا مصری عضو هیئت مرگ ، بعنوان بازجویان و شكنجه گران بی رحم در كرمانشاه مشهور بودند.

عباسعلی سلیمانی
عباسعلی سلیمانی؛ امام جمعه بابلسر در سال ۶۷ بود که در جریان کشتار زندانیان نقش فعالی داشت و سیستم قضایی بابلسر با اعمال نظر وی كار میكرد.
وی هم اکنون نماینده خامنه ای در زاهدان و عضو مجلس خبرگان می باشد.
وی در سال ۱۳۸۰با حكم خامنه ای بعنوان نماینده خامنه ای در استان سیستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان منصوب شد و تا كنون نیز در همین سمت فعالیت میكند.

سعیدی
سعیدی دادستان ساری در سال ۶۷ بود.

رمضانی
رمضانی حاكم شرع استان فارس در سال ۶۷ و یکی از اعضاء هیئت مرگ در شیراز بود.

اسلامی
اسلامی؛ دادستان شیراز و عضو کمیسیون مرگ در سال ۶۷ بود .
وی در زندان عادل آباد زندانیان را محكوم به اعدام میكرد، و حكم نیز در زندان عادل آباد اجرا میشد.

مجید تراب پور
مجید تراب پور؛ رئیس سازمان زندان های فارس، کهکیلویه و بویراحمد در سال ۶۷ بود.

خلیل تراب پور
خلیل تراب پور؛ رئیس زندان عادل آباد شیراز در سال ۶۷ بود.

محمد سلیمی
در سال ۶۷ محمد سلیمی؛ حاکم شرع همدان بود که هم اکنون حقوقدان شورای نگهبان می باشد.
وی بمدت نزدیک به ۶ سال ریاست دادگاه انقلاب همدان را بر عهده داشت، و در كشتار زندانیان سیاسی در سال ۶۷ در همدان بعنوان حاكم شرع حضور داشت.

محمدعلی زنجیره ای
در سال ۶۷ محمدعلی زنجیره ای؛ مسئول زندان اصفهان بود . هم اکنون مشاور عالی رئیس سازمان زندانها می باشد.
وی در فروردین ۱۳۹۰توسط اتحادیه اروپا بدلیل نقض حقوق بشر تحت عنوان مسئولان سازمان زندانهای كشور، تحت تحریم قرار گرفت.
به کانال جوانه ها در تلگرام بپیوندید
https://telegram.me/javanea

اشتراکتوییتاشتراکارسال
مطلب قبلی

تجمع کاسپینیی‌ها مقابل صدا و سیما

مطلب بعدی

یورش غافلگیرانه گارد زندان رجایی شهر به بندها و انتقال بیش از ۱۰ زندانی برای اعدام

مطلب بعدی

یورش غافلگیرانه گارد زندان رجایی شهر به بندها و انتقال بیش از ۱۰ زندانی برای اعدام

آخرین خبرها

سرخط اخبار اعتراضات اجتماعی در ایران ۲۹ دی ۹۹

سرخط اخبار اعتراضات اجتماعی در ایران ۲۹ دی ۹۹

۲۹ دی,۱۳۹۹
افزایش تعداد بازداشت شدگان جویای کار در روستاهای تابعه اهواز و اسامی ۲۰ تن از آنان

افزایش تعداد بازداشت شدگان جویای کار در روستاهای تابعه اهواز و اسامی ۲۰ تن از آنان

۲۹ دی,۱۳۹۹
سرخط اخبار نقض حقوق بشر در ایران یکشنبه ۲۸دیماه ۹۹

سرخط اخبار نقض حقوق بشر در ایران یکشنبه ۲۸ دیماه ۹۹

۲۸ دی,۱۳۹۹
احمد صلواتی

زندانی سیاسی احمد صلواتی «خسرجی» کیست؟

۲۸ دی,۱۳۹۹
سرخط اخبار اعتراضات اجتماعی در ایران ۲۹ دی ۹۹

سرخط اخبار اعتراضات اجتماعی در ایران ۲۸ دی ۹۹

۲۸ دی,۱۳۹۹
سرخط اخبار نقض حقوق بشر در ایران شنبه ۲۷دیماه ۹۹

سرخط اخبار نقض حقوق بشر در ایران شنبه ۲۷ دیماه ۹۹

۲۷ دی,۱۳۹۹

دسته‌ها

  • اجتماعی
  • اخبار اعدام
  • اخبار ویدئویی
  • افشای شکنجه گران
  • اقتصادی
  • بانک زندان
  • بانک زندانیان سیاسی
  • تابستان خونین ۶۷
  • جهان
  • حقوق بشر
  • کرونا در زندان
  • گزارش ویژه
  • صفحه اصلی
  • درباره ما
  • ارتباط باما

نه به اعدام نه به زندان© 2018 - استفاده از مطالب مندرج در سايت، با ذكر منبع بلامانع است

نتیجه یی پیدا نشد
مشاهده همه نتایج
  • صفحه اصلی
  • حقوق بشر
  • اجتماعی
  • اخبار اعدام
  • گزارش ویژه
  • جهان
  • بانک زندانیان سیاسی
  • بانک زندان
  • افشای شکنجه گران
  • English

نه به اعدام نه به زندان© 2018 - استفاده از مطالب مندرج در سايت، با ذكر منبع بلامانع است

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist