گزارشی از کشتار تابستان ۶۷ و افشای آمران و عاملان این جنایت (قسمت سوم)
نقش مستقیم وزارت اطلاعات در کشتار تابستان ۶۷
همزمان با بیست و هشتمین سالگرد اعدام های دسته جمعی تابستان ۱۳۶۷ در ایران، انتشار یک فایل صوتی از سوی بیت ایت الله منتظری واکنش های بسیاری ایجاد کرده است.
اعدام زندانیان سیاسی در تابستان ۱۳۶۷ واقعهای بود که طی آن به فرمان مستقیم شخص خمینی، چندین هزار تن از زندانیان سیاسی و عقیدتی در زندانهای نظام جمهوری اسلامی ایران در ماههای مرداد و شهریور ۱۳۶۷ به شکلی مخفیانه اعدام و در گورهای دستهجمعی دفن شدند.
کشتار تابستان ۶۷ را میتوان مخوفترین کشتار سیاسی – حکومتی تاریخ معاصر ایران دانست.
اعدامهای ۶۷، جنایتی علیه بشریت است که گزارشی در چند قسمت از افشای آمران و عاملان این جنایت تهیه شده است که اکنون به قسمت سوم این گزارش می پردازیم.
قسمت سوم : نقش مستقیم وزارت اطلاعات در کشتار تابستان ۶۷
بر اساس حكم خميني يك نفر به نمايندگي از وزارت اطلاعات به عنوان عضو در كليه هيئت هاي مرگ تهران و شهرستان ها حضور داشت.
برخی از اعضای وزارت اطلاعات که در هیئت های مرگ در تهران حضور داشتندعبارتند از:
محمد محمدي ريشهري
محمد محمدي ريشهري که وزیر اطلاعات در سال ۶۷ بود وی نماینده خبرگان و تولیت آستان شاه عبدالعظیم را بر عهده داشت.
تمامي نمايندگان وزارت اطلاعات در هيئت هاي مرگ در تهران و شهرستانها توسط وي تعيين شده است. وي از ابتداي انقلاب ٬رئيس دادگاه انقلاب ارتش بود. همچنین طی دوره هایی٬ دادستان انقلاب و دادستان ويژه روحانيت نيز بود. با حكم وي در دادگاه انقلاب صادق قطب زاده، اميدنجف آبادي، مهدي هاشمي محكوم به اعدام شدند. وي اولين وزير اطلاعات بعداز تاسيس وزارت اطلاعات در سال ۱۳۶۳بود.
علی فلاحیان
علي فلاحيان جانشین وزیر اطلاعات و عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام بود وی
از حكام شرع دادگاههاي خوزستان بوده و در قتل و كشتار زندانیان مستقيم دست داشته است.
در۷ نوامبر۲۰۰۷ به درخواست دادگستري آرژانتين٬ فلاحيان بدليل دست داشتن در انفجار مركز يهوديان تحت تعقيب قرار گرفت.
مصطفي پورمحمدي
مصطفی پورمحمدی نماينده وزارت اطلاعات بود که هم اکنون وزير دادگستري در دولت روحاني می باشد.
سازمان ديده بان حقوق بشر در سال ۲۰۰۵ پورمحمدی را به دلیل عضويت در «هیئت مرگ»، به جنایت علیه بشریت متهم و از او بعنوان وزير كشتار نام برده است.
جواد علي اكبريان
جواد علي اكبريان معاون وزير اطلاعات در سال ۶۷ بود که هم اکنون معاون تولیت آستان شاه عبدالعظيم می باشد.
جواد علي اكبريان در کشتار سال ۶۷ در هيئت مرگ معاون وزير اطلاعات بود و نفري بود كه در هيئت وزارت اطلاعات كه در رأسش پورمحمدي بود، قرار داشت، جواد علي اكبريان در سالهاي اول انقلاب اسلامي به عنوان مسئول تحقيقات دادستاني كل انقلاب و نيز در سمت دادستان انقلاب گنبد و اصفهان فعاليت داشته است. وي همچنين مسئوليت معاونتهاي طرح و برنامه، اداري مالي و اطلاعات خارجي وزارت اطلاعات را در دوران وزارت محمد ريشهري برعهده داشت . بعداز خروج از اطلاعات درسال ۱۳۶۸ مدتها معاونت بينالمللي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و قائم مقام اين سازمان شد. وي درحال حاضر معاون ريشهري در آستان شاه عبدالعظيم درشهرري تهران است.
غلامحسين محسني اژه اي
غلامحسين محسني اژه اي نماینده قوه قضاییه در وزارت اطلاعات در سال ۶۷ بود که هم اکنون معاون اول قوه ي قضاييه و سخنگوي اين قوه می باشد.
وی در جریان کشتار سال ۶۷ بعنوان نماینده قوه قضاییه در وزارت اطلاعات در حلقه تصميم گيري اجراي اعدام ها حضور فعال داشت.
ديده بان حقوق بشر خواهان محاكمه غلامحسين محسني اژه اي به اتهام جنايت عليه بشريت در جريان کشتار بزرگ سال ۶۷ شده است. اتحاديه اروپا درسال ۲۰۱۱ برای دستداشتن اژه اي در نقض جدی حقوق بشر و آزار مردم ایران در جریان وقایع ۱۳۸۸ تحت تحريم قرار داده است.
به کانال جوانه ها در تلگرام بپیوندید
https://telegram.me/javanea