چهارشنبه, ۱۷ خرداد, ۱۴۰۲
سایت خبری تحلیلی جوانه ها
  • صفحه اصلی
  • حقوق بشر
  • اجتماعی
  • اخبار اعدام
  • گزارش ویژه
  • جهان
  • بانک زندانیان سیاسی
  • بانک زندان
  • افشای شکنجه گران
  • English
نتیجه یی پیدا نشد
مشاهده همه نتایج
  • صفحه اصلی
  • حقوق بشر
  • اجتماعی
  • اخبار اعدام
  • گزارش ویژه
  • جهان
  • بانک زندانیان سیاسی
  • بانک زندان
  • افشای شکنجه گران
  • English
نتیجه یی پیدا نشد
مشاهده همه نتایج
جوانه ها
نتیجه یی پیدا نشد
مشاهده همه نتایج
صفحه اصلی حقوق بشر

سخنان تکاندهنده زندانی به گروگان گرفته شده الیاس قلندرزهی پیش از اعدام

۱۸ دی,۱۳۹۹
در حقوق بشر
0

زندانی به گروگان گرفته شده الیاس قلندرزهی پیش از اعدام در یک فایل صوتی کوتاه به شرح شکنجه های وحشیانه توسط ماموران نظام ولایت فقیه پرداخته و برای رهایی از اعدام استمداد طلبیده بود.

به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام، در یک فایل صوتی که برای اولین بار توسط فعالین حقوق بشر و دمکراسی منتشر شد، الیاس قلندر زهی زندانی سیاسی بلوچ که سحرگاه روز یکشنبه ۱۴دیماه۹۹، به همراه دو زندانی دیگر به نامهای حسن دهوارای و امید محمود زهی به اتهام محاربه اعدام شدند، به شرح شکنجه های قرون وسطایی پرداخته و اینکه چطور درحالیکه هیچ جرم و گناهی نداشته فقط بخاطر وابستگی خانوادگی او را بازداشت و شکنجه و به اعدام محکوم کردند.

الیاس قلندرزهی در این فایل حول نحوه صدور حکم اعدام و به گروگان گرفته شدنش گفته است: «بعد از ۷ ماه ما را انتقال دادند زندان مرکزی زاهدان و بعد از ۱ سال و ۴ ماه ما را بردند دادگاه انقلاب شعبه ۶ بازپرسی پیش شاه محمدی و بعد از مدتی در تاریخ ۱۳-۹ -۹۵ ما را به دادگاه آخر پیش قاضی محمد مرزیه دادگاه انقلاب شعبه دوم بردند ما همه اتهامها را رد کردیم و بعد از یک هفته به ما حکم اعدام دادند به خاطر اینکه عموهایم و برادر همراهم فعال سیاسی هستند. چونکه آنها را زیر فشار بگذارند ما را به عنوان گروگان توی زندان نگهداشتند و ما از این رای دادگاه اعتراض کردیم. پرونده ما رفته تهران دیوان عالی کشور ما نه وکیل داریم و نه واسطه».

الیاس قلندرزهی درباره شکنجه های طاقت فرسا و نحوه اخذ اعترافات اجباری گفته است: «و بعد از چند ساعت ما را انتقال دادند به اطلاعات زاهدان که در اطلاعات زاهدان روی تخت شکنجه های جسمی… و تهدید به تجاوز جنسی، …تهدید به تخت معجزه و زدن شلاق و کابل کف پاها و بستن کلاه برقی روی سرم و شوک زدن و تهدید به دریل کردن دست و پاها و کشیدن ناخنهای پاها تا اینکه زیر شکنجه ها طاقت نیاوردم هر چه آنها از قبل نوشته بودند من انگشت زدم.

شایان ذکر است احکام اعدام حسن دهواری و الیاس قلندرزهی در حالی اجرا شد که روز قبل از اعدام محمدرضا فقیهی، وکیل مدافع این دو زندانی با اشاره به وجود اشکالات قضایی در روند دادرسی و حکم صادر شده، از ثبت درخواست اعاده دادرسی در دبیرخانه دیوان عالی کشور برای این دو زندانی خبر داد و خواهان توقف اجرای عجولانه حکم اعدام آنان شده بود. ساعاتی پس از اعدام آنها وکیل آنها از پذیرش درخواست اعاده دادرسی و تعیین شعبه برای این زندانیان اعدام شده، خبر داد.

متن سخنان الیاس قلندر زهی:

اینجانب الیاس قلندر زهی فرزند خداداد، ۲۱ ساله ، متاهل سرپرست خانواده دارای یک فرزند هستم. و در تاریخ ۱۶ دی ۱۳۹۳ در شهرستان سراوان روستای آسپیچ که برای پیدا کردن خانه ای اجاره ای برای دوستم حسن دهواری با خانواده رفته بودیم که بدست مامورین وزارت اطلاعات دستگیر شدیم. به اتهام همکاری با گروهای مخالف رژیم ایران ما را بردند اطلاعات سراوان و ما را داخل یک سلول تاریک انداختند و شب ساعت ۱ با لگد و مشت با شلاق ما را شکنجه می کردند و در مورد عموهایم پرس و جو می کردند که چهارتا عموهایم فعال سیاسی می باشند. 

و بعد از چند ساعت ما را انتقال دادند به اطلاعات زاهدان که در اطلاعات زاهدان روی تخت شکنجه های جسمی… و تهدید به تجاوز جنسی، …تهدید به تخت معجزه و زدن شلاق و کابل کف پاها و بستن کلاه برقی روی سرم و شوک زدن و تهدید به دریل کردن دست و پاها و کشیدن ناخنهای دست و پاها تا اینکه زیر شکنجه ها طاقت نیاوردم هر چه آنها از قبل نوشته بودند من انگشت زدم.

بعد از ۶۰ روز برای اولین بار تماس تلفنی دادند که خبر زنده بودنم به خانواده ام بدهم. به مدت ۹۱ روز در یک سلول تاریک بودم و دم در شبها رادیو با صدای بلند روشن می کردند… که صدایش شبها خواب بجای خودش تا مغز آدم سوت می کشید و بعد از ۹۱ روز ما را بردند داخل یک سلول عمومی و گفتند تا عموهایت نیایند و خودشان را تسلیم نکنند تو پیش ما گروگان هستی و بعد از چند روز ما را بردند ملاقات خانواده ام. جلوی خانواده ام از من فیلم گرفتند و گفتند همان اعترافها را تکرار کن من از ترس بی احترامی خانواده ام همان حرفهای کذب را تکرار کردم.

و بعد از ۷ ماه ما را انتقال دادند زندان مرکزی زاهدان و بعد از ۱ سال و ۴ ماه ما را بردند دادگاه انقلاب شعبه ۶ بازپرسی پیش شاه محمدی و بعد از مدتی در تاریخ ۱۳-۹ -۹۵ ما را به دادگاه آخر پیش قاضی محمد مرزیه دادگاه انقلاب شعبه دوم بردند ما همه اتهامها را رد کردیم و بعد از یک هفته به ما حکم اعدام دادند به خاطر اینکه عموهایم و برادر همراهم فعال سیاسی هستند. چونکه آنها را زیر فشار بگذارند ما را به عنوان گروگان توی زندان نگهداشتند و ما از این رای دادگاه اعتراض کردیم. پرونده ما رفته تهران دیوان عالی کشور ما نه وکیل داریم و نه واسطه.

از شما مقامات عالی حقوق بشر و سازمان ملل خواستاریم که از پرونده ما رسیدگی شود. 

با تشکر فراون و زیاد. الیاس قلندر زهی

پیش از این حسن دهواری نیز در یک فایل صوتی تکاندهنده دیگر به شرح شکنجه ها و گرفتن حکم اعدام پرداخته بود.

فایل صوتی حسن دهواری را اینجا گوش کنید.

به کانال نه به زندان نه به اعدام در تلگرام بپیوندید
https://t.me/NoToPrisonNoToExecution

برچسب: الیاس قلندر زهیزندان زاهدان
اشتراکتوییتاشتراکارسال
مطلب قبلی

سرخط اخبار نقض حقوق بشر در ایران چهارشنبه ۱۷ دیماه ۹۹

مطلب بعدی

۱۹ دی ماه، بیست و یک سال از دستگیری زندانی سیاسی غلامحسین کلبی می گذرد

مطلب بعدی
۱۹ دی ماه، بیست و یک سال از دستگیری زندانی سیاسی غلامحسین کلبی می گذرد

۱۹ دی ماه، بیست و یک سال از دستگیری زندانی سیاسی غلامحسین کلبی می گذرد

آخرین خبرها

افزایش شمار اعدام شدگان به هشت شهروند بلوچ در یک روز

افزایش شمار اعدام شدگان به هشت شهروند بلوچ در یک روز

۲۹ مرداد,۱۴۰۱
اجرای حکم اعدام هفت زندانی بلوچ از جمله یک کودک مجرم

اجرای حکم اعدام هفت زندانی بلوچ از جمله یک کودک مجرم

۲۹ مرداد,۱۴۰۱
بی خبری و نگرانی از وضعیت حمید قره لر پس از اعدام علی قره لر در زندان قم

بی خبری و نگرانی از وضعیت حمید قره لر پس از اعدام علی قره لر در زندان قم

۲۸ مرداد,۱۴۰۱
سوختبر بلوچ

کشته و زخمی شدن ۳ سوختبر بلوچ بدنبال تیراندازی نیروهای انتظامی

۲۸ مرداد,۱۴۰۱
ابتلای مهران قره باغی به کرونا و بیماری شدید پوستی و ممانعت از مرخصی درمانی

ابتلای مهران قره باغی به کرونا و بیماری شدید پوستی و ممانعت از مرخصی درمانی

۲۸ مرداد,۱۴۰۱
نام و آدرس سایت جوانه ها به زودی تغییر خواهد کرد؛(2)

نام و آدرس سایت جوانه ها به زودی تغییر خواهد کرد

۲۷ مرداد,۱۴۰۱
  • صفحه اصلی
  • درباره ما
  • ارتباط باما

نه به اعدام نه به زندان© ۲۰۲۱ - استفاده از مطالب مندرج در سايت، با ذكر منبع بلامانع است

نتیجه یی پیدا نشد
مشاهده همه نتایج
  • صفحه اصلی
  • حقوق بشر
  • اجتماعی
  • اخبار اعدام
  • گزارش ویژه
  • جهان
  • بانک زندانیان سیاسی
  • بانک زندان
  • افشای شکنجه گران
  • English

نه به اعدام نه به زندان© ۲۰۲۱ - استفاده از مطالب مندرج در سايت، با ذكر منبع بلامانع است

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist