هیمن قربانی فرزند حیدر قربانی زندانی سیاسی کرد در زیر حکم اعدام از همه وجدانهای بیدار، سازمانهای حقوق بشری و رسانه ها خواست که سکوت نکنند و صدای بی گناهی پدرش باشند.
کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام، ۷ شهریور ۱۴۰۰، هیمن قربانی فرزند زندانی سیاسی حیدر قربانی که هم اکنون در خطر اعدام قریب الوقوع قرار دارد از همه سازمانهای حقوق بشری، مردم و وجدانهای بیدار خواست تا صدای بی گناهی پدرش باشند.
همین قربانی در پیام خود تاکید کرد که پدرش در زیر سه شبانه روز شکنجه های وحشیانه مجبور به اعترافات اجباری شده در حالیکه جرمی مرتکب نشده بوده و تمام اعترافات به اجبار از او اخذ شده است.
هیمن قربانی همچنین به کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام گفت: «در زمان شکنجه ده مامور همزمان پدرم را زیر ضرب و شتم و شکنجه گرفته بودند و هر کدام خسته می شد نفر بعد شروع میکرد. این شکنجه ها سه ماه بی وقفه ادامه داشت تا جایی که پدرم مجبور شد تن به اعترافات اجباری بدهد»
هیمن قربانی همچنین گفت: «ماموران امنیتی بصورت وحشیانه ای به خانه مان تهاجم کرده و پدرم را با وحشیگری بازداشت کرده با خود بردند. آنها مادرم را نیز به زور با خود بردند. ماموران به مادرم گفتند اگر با ما نیایی روی سرت گونی میکشیم و تو را به زور با خودمان می بریم.»
شایان ذکر است طی روزهای گذشته دادگستری کل سنندج درخواست دیوان عالی را برای بازبینی پرونده حیدر قربانی رد کرده و حکم اعدام وی جهت اجرا به اجرای احکام کامیاران ارسال شده است.
صالح نیکبخت در خصوص رد درخواست اعاده دادرسی گفته است: «من مجددا درخواست اعاده دادرسی خواهم کرد. به لحاظ قانونی و فقهی، اتهام بغی در خصوص آقای قربانی اتهام صحیحی نیست به جهت اینکه کسی باغی شمرده میشود که عضو گروهی باشد، در برابر اساس نظام جمهوری اسلامی، قیام مسلحانه کند و در صورت استفاده از سلاح، اعضای آن به مجازات اعدام محکوم میگردند. هیچ کدام از این موارد شامل حیدر قربانی نمیشود.»
حسن قربانی برادر زندانی سیاسی حیدر قربانی گفت: «ما بر طبق ماده ۴۷۷ از دیوان عالی خواسته بودیم که حکم حیدر قربانی بر خلاف شرع و برخلاف قانون صادر شده و آنها نیز پرونده وی را جهت بازبینی به دادگستری کل سنندج داده اند. من روز دوشنبه ۱۸ مرداد به دادگستری کل سنندج مراجعه کردم و آنها گفتند ما درخواست شما را رد کردیم و حکم را به اجرای احکام کامیاران ارسال کردیم.»
سخنان هیمن قربانی فرزند حیدر قربانی زندانی سیاسی کرد زیر حکم اعدام:
اینجانب هیمن قربانی فرزند زندانی سیاسی کرد حیدر قربانی هستم.
پدر من سال ۱۳۹۵ توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده و برای پدرم پاپوش و پرونده سازی کرده بودند
نیروهای امنیتی بطور وحشیانه سه شبانه روز پدرم را زیر سخت ترین شکنجه قرار دادند. تمام اعترافاتی که پدرم کرده بود زیر سخت ترین شکنجه های روحی و جسمی بوده است.
من از تمام مردم و از تمامی سازمانهای حقوق بشری تقاضا دارم سکوت نکنند و نگذارند پدرم اعدام شود.
حکومت بی گناهان را می کشدو همانطور که نوید افکاری گفته بود آنها فقط برای طنابشان دنبال گردن می گردند.
این رژیم خیلی ضد بشر است اگر سکوت کنیم همه ما را می کشند و نوبت به ماهم می رسد. من از همه خواهش میکنم که سکوت نکنید و صدای پدر من باشید.
پدرم برای من هم پدر بوده هم مادر. من او را خیلی دوست دارم. نگذارید او را از من بگیرند. من در این دنیا دیگر چه کسی را دارم. پدر من بی گناه است. صدایش باشید. نگذارید گردن بی گناه بالای دار برود.
درباره زندانی سیاسی حیدر قربانی
حیدر قربانی ۴۷ساله و اهل روستای بزوش کامیاران است. وی در تاریخ ۲۰مهر ۹۵ در هنگام بازگشت به منزل خود به همراه محمود صادقی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
حیدر قربانی بهمن ماه ۹۸ توسط شعبە یکم دادگاه انقلاب سنندج بە ریاست قاضی سعیدی بە اتهام بغی و همکاری و عضویت در حزب دمکرات کُردستان ایران بە اعدام محکوم شدە و این حکم در تاریخ ٨ بهمن ٩٨ در زندان مرکزی سنندج رسماً بە وی ابلاغ گردید.
بە گفتە یکی از نزدیکان آقای قربانی، حیدر قربانی بە مدت ٢٠ ماه هیچ تماسی با خانوادەاش نداشتە و چند ماه پس از آنکە اعترافات تلویزیونی وی منتشر شد، آنها توانستەاند برای اولین بار و آن هم با تلفن با وی صحبت کنند.
روز پنجشنبە ١٦ مرداد ٩٩ حکم اعدام حیدر قربانی زندانی سیاسی اهل کامیاران از سوی شعبە ٢٧ دیوان عالی کشور تایید شده بود.
اعاده دادرسی این زندانی سیاسی پیشتر نیز رد شده بود. صالح نیکبخت در اینباره گفته بود: «من روز ۲۵ مردادماه۹۹ اعاده دارسی خود را تسلیم دیوان عالی کشور کردم و روز ۱۹ شهریور ماه اعلام شد که اعاده دادرسی او پذیرفته نشده است. اما اینبار در شعبه ۹ دیوان عالی کشور ظرف مدت سه هفته درخواست اعاده دادرسی من را رد کردند و حکم صادره به اتهام بغی را تایید کردند».
صالح نیکبخت در مهر ۹۹ پیرامون پرونده این زندانی سیاسی گفته بود: «این حکم به معنای واقع خلاف مقررات شرعی و همچنین خلاف مواد ۲۸۷ و ۲۸۸ قانون مجازات اسلامی می باشد».
در رابطه با اعترافات اجباری گرفته شده از حیدر قربانی:
در اسفند ماه سال ۹۵ صدا و سیما با پخش گزارشی به نام « راننده مرگ» اقدام به خش اعترافات اجباری حیدر قربانی کرد. در این گزارش ۲۰ دقیقه ای دستگاه قضایی او را به دست داشتن در کشتن چند تن از اعضای سپاه پاسداران که در ۹ مهر ۹۵ در روستای تخت زنگی در بخض مرکزی شهرستان کامیاران توسط افراد مسلحی به قتل رسیده بودند متهم کرد.
به کانال نه به زندان نه به اعدام در تلگرام بپیوندید
https://t.me/NoToPrisonNoToExecution