زندانی سیاسی سید هاشم خواستار کیست؟
نام و نام خانوادگی : هاشم خواستار
محل تولد : بیرجند
تاریخ تولد: ۲خرداد ۱۳۳۲
تحصیلات: مهندس کشاورزی از دانشگاه ارومیه
شغل: هنرآموز هنرستان کشاورزی، مسئول کانون صنفی خراسان بزرگ و نماینده معلمان آزاد ایران
اتهامات: شرکت در تجمعات و اعتراضات معلمان برای احقاق حقوق معلمان، امضای بیانیه استعفای خامنه ای و تغییر قانون اساسی
محکومیت: سال ۸۳ محکوم به۳ سال حبس تعلیقی، در سال ۸۶ کسر حقوق و بازنشسته کردن، سال ۸۸ دو سال حبس تعزیری، در سال ۹۱ بخاطر نامه های افشاگرانه جریمه نقدی و بدلیل عدم پرداخت جریمه نقدی مجبور به تحمل حبس شد، در سال ۹۷ ربوده شد و به بیمارستان روانیها منتقل شد و در سال ۹۸ به ۱۶ سال زندان و۳سال ممنوع الخروجی و ۳ سال تبعید محکوم شد.
تاریخ آخرین بازداشت: ۲۰مرداد۹۸
محلهای حبس: زندان وکیل آباد مشهد
گردآوری و تنظیم: اردیبهشت ۱۴۰۱
سید هاشم خواستار متولد ۲ خرداد ۱۳۳۲ در بیرجند مهندس کشاورزی، معلم بازنشسته، عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان مشهد و نماینده معلمان ایران و یک زندانی سیاسی است.
هاشم خواستار دانش آموخته مهندسی کشاورزی در سال ۱۳۵۵ از دانشگاه کشاورزی ارومیه است و در هنرستان کشاورزی تدریس میکرده است.
او مدتهاست که از سوی دادگاه انقلاب مشهد با احکام مختلفی روبرو میباشد.
هاشم خواستار پیش از انقلاب سال ۱۳۵۷ از فعالان دانشجویی بود و در اعتصابهای دانشجویان دانشگاه ارومیه شرکت داشت.
وی برای اولین بار پس از انقلاب در مهرماه ۱۳۸۳ بدلیل اعتصابات معلمان پس از هشت روز بازداشت شد و در دادگاه انقلاب مشهد به اتهام اقدام علیه امنیت ملی به ۲ سال حبس محکوم گردید. البته این حکم بعدا به سه سال حبس تعلیقی تبدیل شد.
خواستار در سال ۸۶ در دادگاه تخلفات اداری به کسر یک هشتم حقوق برای یکسال محکوم شد.
در سال ۸۸ در دادگاه انقلاب مشهد به اتهام اقدام علیه امنیت ملی به ۶ سال حبس و در دادگاه تجدید نظر با تقلیل حکم به ۲ سال حبس تعزیری محکوم گردید. وی دوره دو ساله حبس خود را در زندان وکیل آباد گذراند و به دلیل افشاگریها و نامه نگاریهایش از داخل زندان ۴۵ روز نیز اضافه در زندان ماند.
خواستار بار دیگر در تاریخ ۳۱ تیر۹۷ در جریان تجمع معلمان به همراه تعداد دیگری از همکارانش بازداشت و به بازداشتگاه پلیس امنیت در خیابان عباس آباد( وزرا) منتقل شد. و بدلیل پرونده جدیدی که در زندان برایش گشودند، به پرداخت جزای نقدی بدل از حبس محکوم گردید. اما در پی مخالفت با پرداخت این جریمه مجددا بازداشت و روانه زندان شد.
این معلم زندانی روز سه شنبه اول آبان ۹۷ در مقابل ورودی باغ شخصی خود توسط مأموران اطلاعاتی در اطراف مشهد ربوده شد و پس از چندین روز پیگیری خانواده اش پس از یک روز بی خبری معلوم شد که به بخش روانی بیمارستان ابن سینا در مشهد منتقل شد.
هاشم خواستار در اعتراض به هتک حرمت و برخوردهای خشونت آمیز، دست به اعتصاب غذا زد. پزشکان از تجویز هرگونه دارو برای او خودداری کردند. هاشم خواستار پس از ۱۹ روز بازداشت در ۱۹ آبان ۹۷ آزاد شد.
زندانی سیاسی هاشم خواستار روز ۲۰ مرداد ۹۸ در تجمعی در مقابل دادگاه خیابان ساجدی در اعتراض به زندانی بودن دکتر کمال جعفری که به اتهام انتقاد و اعتراض به شرایط موجود به۱۳ سال زندان محکوم شده بود، شرکت نمود، اما بلافاصله پس از رسیدن به محل، وی همراه با ۱۴ نفر از دیگر که تازه به محل رسیده بودند توسط مأموران اداره اطلاعات مشهد بازداشت شد.
این ۱۴نفر را مدت زیادی به زندان انفرادی اطلاعات محبوس کرده و اواخر بهمن ۹۸ به زندان وکیل آباد مشهد منتقل کردند. بعد از بازجویی وبازپرسی های طولانی اولین دادگاهشان ۲۸ دیماه ۹۸ درشعبه ۴ دادگاه انقلاب مشهد به ریاست قاضی منصوری برگزار شد. در این دادگاه سید هاشم خواستار به ۱۶ سال زندان و۳سال ممنوع الخروجی و ۳ سال تبعید به نیکشهر در استان سیستان و بلوچستان محکوم شد.
آخرین دادگاه فرمایشی علیه این معلم زندانی ۵تیرماه ۹۹ در شعبه ۱۴۹دادگاه کیفری ۲ خیابان دروازه طلایی مشهد به ریاست «قاضی هادی رحیم آبادی» به اتهام «اخلال در نظم و آسایش عمومی» و «تشویش اذهان عمومی و نشر اکاذیب» برگزار شد.
در نتیجه در مورد اول برای هر نفر یکسال حبس و۷۴ ضربه شلاق و برای اتهام دوم نیز هر نفر به ۷۴ ضربه شلاق و یکسال حبس محکوم شدند. این مجازات برای آقای خواستار ۳ سال تعلیق شده است.
قابل ذکراست که آقای هاشم خواستار در زمان بازپرسی و بازجویی از حق داشتن وکیل محروم بوده است.
گفتنی است در هر سه دادگاهی که برای آقای هاشم خواستار برگزار شد در پرونده ایشان نوشته شده است: « به علت عجز از تودیع وثیقه فعلا در زندان هستند » در حالیکه خانواده ایشان اعلام کردند که آمادگی گذاشتن وثیقه برای آزادی ایشان را دارند.
هاشم خواستار، روز ۱۲مهر۹۹ در پیامی از زندان به مناسبت روز معلم گفت: «از هموطنان ایرانی وآزادیخواهان جهان وهمه رسانه های جهان تشکرمی کنم. وقتی ماموران اطلاعات مشهد درآبان ۹۷ مرا ازجلوی باغم ربودند و به بیمارستان روانی بردند و یا بارها رژیم جمهوری اسلامی مرا بازداشت و به زندان برده وهم اکنون نیز در زندانم پیوسته یار و یاور من و خانواده ام بودید که اگر شماها صدای من و خانواده ام نبودید من درصفحه روزگار نبودم» .
سیدهاشم خواستار در یک پیام صوتی که در تاریخ ۳مرداد ۹۹ از زندان وکیل آباد مشهد برای ملت قهرمان ایران ارسال کرد خطاب به قضات و حاکمان خونریز ایران گفت «آهای حرامزاده ها! ما هنوز زنده ایم و به مبارزه ادامه می دهیم!».
هاشم خواستار در وصیت نامه خود نوشته است: « همانطور که بارها گفته و نوشته ام به وصیتم عمل کنید و مرا در کنار زندانیان اعدام شده تابستان ۶۷ دفن کنید این نامه را با اشک هایم و با عشق به آزادی ملت قهرمان ایران نوشتهام».
این معلم زندانی در تیرماه ۱۴۰۰، طی پیامی شفاهی به همسرش خانم «صدیقه مالکی فرد» گفت: این پیام شفاهی مرا تقدیم کن به اعدام شدگان تابستان ۶۷ که از آن تاریخ ۳۳ سال گذشته که اگر ۳۳میلیون سال هم بگذرد هیچگاه عطر نام و یاد آنها از اذهان پاک نخواهد شد و پیوسته ملت قهرمان ایران را به سوی خود جذب خواهد کرد.
وی همچنین در تاریخ ۶اسفند ۱۴۰۰، در نوشته ای تاریخی تحت عنوان «گرجان عاشق دم زند آتش در این عالم زند!» اشاره ای به سالها مبارزه در راه آزادی کرده است و اینکه خود را شاگرد این راه میداند.
زندانی سیاسی هاشم خواستار طی پیامی در تاریخ ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱، نوشت:
گرما ز سر بریده میترسیدیم در محفل عاشقان نمیترسیدیم! این پیام در چند محور از جمله : غارت سرمایه های ملی، قتل عام زندانیان تابستان ۶۷ جنایت علیه بشریت، عمو هاشم، شب پرستان دزد جنایتکار، زیارتگاه عاشقان، داستان سه انقلاب، فرهنگ و وصیت من، منتشر شده است.
هاشم خواستار از بیماری گوارش و فشار خون بالا رنج میبرد در فروردین ۱۴۰۰ برای پایین آوردن فشار خون این زندانی، مجبور به کشیدن میزانی خون او شدند. پزشکان تاکید کرده بودند که او در سن هفتاد سالگی تحمل حبس را ندارد و باید آزاد شد.
این معلم شریف و زندانی سیاسی، در حال حاضر در بند ۱-۶ زندان وکیل آباد مشهد محبوس است.
به کانال نه به زندان نه به اعدام در تلگرام بپیوندید
https://t.me/NoToPrisonNoToExecution