پرونده زندانی سیاسی حیدر قربانی محکوم به اعدام جهت اجرای حکم اعدام به اجرای احکام سنندج ارجاع داده شد.
به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام، سازمان حقوق بشری ههنگاو گزارش کرد: «بنابر اطلاع موثق پرونده زندانی سیاسی حیدر قربانی با قید فوریت به اجرای احکام دادسرای سنندج جهت اجرای حکم اعدام ارجاع شده است و اجرای حکم وی طی روزهای آتی قریب الوقوع میباشد».
«حیدر قربانی» مهرماه سال ١٣٩٥ بە همراه برادرزنش «محمود صادقی» کە اهل روستای «بزوش» کامیاران می باشند از سوی نیروهای ادارە اطلاعات بازداشت و هم اکنون در زندان مرکزی سنندج محبوس می باشند.
حیدر قربانی با اتهام «قتل» به اعدام محکوم شده است. شایان ذکر است حکم اعدام این زندانی سیاسی در پی اعترافات اجباری در زیر شکنجه صادر شده است.
حکم اعدام حیدرقربانی زندانی سیاسی اهل کامیاران روز پنجشنبه ۱۹مرداد ۹۹ از سوی شعبه ۲۷دیوان عالی کشور تایید و به وکلای وی ابلاغ شده و آنها حکم را به خانواده او اطلاع داده اند.
یکی از نزدیکان این زندانی سیاسی گفته است: «حیدرقربانی که بهمن ماه سال گذشته از سوی شعبه یکم دادگاه انقلاب سنندج به ریاست قاضی سعیدی به اتهام «بغی» و«همکاری عضویت در حزب دمکرات کردستان ایران» به اعدام محکوم شده و این حکم در تاریخ ۸بهمن ۹۸ در زندان مرکزی سنندج رسما به وی ابلاغ گردید.
حیدر قربانی و برادر زنش محمود صادقی در پرونده ای دیگر از سوی شعبه یک دادگاه کیفری کردستان به اتهام «همکاری و معاونت در قتل چند عضو سپاه پاسداران در کامیاران» محاکمه شده بودند.
در این پرونده حیدر قربانی به تحمل ۱۱۸سال و ۶ ماه حبس و ۲۰۰ ضربه شلاق و محمود صادقی به ۴۰ سال و ۶ ماه حبس و ۲۰۰ ضربه شلاق محکوم شده بودند.
شایان ذکر است که وزارت اطلاعات سه سال پیش در فیلمی که در شبکه پرس تی وی نشان داده بود اعترافات اجباری حیدر قربانی را پخش کرده بود. نزدیکان حیدر قربانی شهادت دادند که تمامی این اعترافات در زیر شکنجه های وحشیانه اخذ شده است و او را مجبور کرده اند مسئولیت کشتن چندین تن از اعضای سپاه پاسداران را بر عهده بگیرد. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید
به کانال نه به زندان نه به اعدام در تلگرام بپیوندید
https://t.me/NoToPrisonNoToExecution