کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام، با یادآوری اعدام مخفیانه زندانی سیاسی فیروز موسی لو و تشابه سناریوی سپاه پاسداران با آنچه در پرونده زندانی سیاسی حیدر قربانی انجام شد، نسبت به خطر جدی برنامه ریزی برای اجرای مخفیانه حکم اعدام شاکر بهروزی هشدار می دهد.
بروز رسانی خبر: شاکر بهروزی زندانی سیاسی کرد ساعت ۱۵:۳۰ دقیقه ظهر امروز پنجشنبه ۹ تیر ۱۴۰۱ به بند زندانیان سیاسی بازگردانده شد.
کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام پنجشنبه ۹ تیر ۱۴۰۱، شاکر بهروزی زندانی سیاسی کرد محکوم به اعدام، از صبح روز چهارشنبه هشتم تیرماه به بهانه دیدار با برادرش از بند زندانیان سیاسی خارج شده و پس از گذشت بیش از ۲۴ ساعت از انتقال وی به مکان نامعلوم، در بعد از ظهر روز پنجشنبه به بند زندانیان سیاسی بازگردانده شد. با این وجود خطر اعدام قریب الوقوع همچنان جان این زندانی سیاسی را تهدید میکند.
بر اساس آخرین خبرها به نقل از ههنگاو؛ شاکیان یکی از پروندههای شاکر بهروزی امروز با حضور در دفتر رسمی اسناد ۸۴ سیلوانه ارومیه رسماً از شکایت خود صرف نظر کرده و اعلام کردهاند رضایت کامل و بدون قید و شرط خود را ثبت و از لحاظ حقوقی و کیفری نیز گذشت میکنند و در آینده نیز هیچگونه ادعایی نسبت به شاکر بهروز نخواهند داشت.
این سازمان حقوق بشری اعلام کرد: « با وجود رضایت خانواده شاکی در یکی از پروندههای شاکر بهروز، هنوز خطر اعدام این زندانی سیاسی کُرد را تهدید میکند و بر طبق گزارشات رسیده، حکم اعدام شاکر با تغیر اتهام توسط شعبه یکم دادگاه انقلاب ارومیه به اتهام ”بغی“ از طریق عضویت در حزب دمکرت کُردستان ایران مجدداً صادر شده و این حکم روز شنبه ۴ تیرماه رسماً در داخل زندان به وی ابلاغ شده است.»
همچنین سازمان عفو بین الملل در این رابطه نوشت: «شاکر بهروز، زندانی کرد محکوم به اعدام امروز از بند خود در زندان ارومیه به مکان نامعلومی منتقل شد. عفو بینالملل نگران است که مقامات ایران ممکن است در حال برنامه ریزی برای اجرای حکم اعدام او باشند. ما از مقامات میخواهیم که برنامهریزی برای اعدام او را فورا متوقف کنند.»
از سوی دیگر کاربران شبکه های اجتماعی با هشتگ #SaveShaker نسبت به خطر اعدام این زندانی سیاسی کرد هشدار داده و خواستار توقف حکم اعدام وی شدند.
یک منبع مطلع به کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام گفت که اطلاعات سپاه مجددا اقدام به اعتراف گیری اجباری از آقای شاکر بهروزی کرده است تا بتواند اهداف خود را برای اعدام این زندانی سیاسی کرد پیش ببرد.
درباره شاکر بهروزی زندانی سیاسی کرد:
شاکر بهروزی زندانی سیاسی کرد فرزند سلیم ۳۳ ساله و از اهالی منطقه دیزج مرگور می باشد. وی مدت ۷ ماه عضو حزب دمکرات کردستان ایران بوده است و پس از جدایی از این حزب به ایران بازگشته و روز سه شنبه ۲۱ اسفند ۹۷ توسط اداره اطلاعات سپاه در ارومیه بازداشت شده است.
شاکر بهروزی پس از یک سال و ۹ روز بازداشت و شکنجه در اداره اطلاعات سپاه در بهار ۹۹ به ارومیه منتقل شد.
این زندانی سیاسی کرد در شهریور ۹۹ توسط شعبه دوم دادگاه انقلاب ارومیه به ریاست شیخلو با اتهام «بغی» و «عضویت در حزب کومله» به اعدام محکوم شد. (این در حالی است که آقای بهروزی عضو حزب دمکرات بوده و توسط همین دادگاه و با همین اتهام به ۵ سال حبس محکوم شده بود!)
شاکر بهروزی در دیماه ۹۹ توسط شعبه اول دادگاه کیفری نوجوانان ارومیه به اتهام قتل یک عضو سپاه بنام مامل محمدی به اعدام محکوم شده و این حکم در اواخر شهریوز ۱۴۰۰ توسط شعبه ۳۱ دیوان عالی تایید شد.
صدور و تایید این حکم درحالی بود که به گفته شاهدان شاکر بهروزی در دادگاه خواستار حضور شاهدین پرونده شده بود اما قاضی مخالفت کرده است.
از سوی دیگر محکومیت شاکر بهروزی در شرایطی است که ۱۲ نفر شهادت داده اند که شاکر بهروزی در زمان وقوع قتل در مغازه ای در شهرک دیزج از توابع شهرستان ارومیه بوده با این وجود این شهادت هم نادیده گرفته شده است.
همچنین ماموران امنیتی خانواده شاکی را تهدید کرده اند که حق دادن رضایت تحت هیچ شرایطی را ندارند و به آنها گفته اند درصورت دادن رضایت حقوقشان از بنیاد شهید قطع خواهد شد.
حکم اعدام شاکر بهروزی برای بار دوم توسط دیوان عالی تایید و روز شنبه ۴ تیر ۱۴۰۱ در زندان ارومیه رسما به وی ابلاغ شد. بر اساس این حکم به وی مدت ۲۰ روز مهلت فرجان خواهی داده شده است.
شاکر بهروزی در طی دوران اسارت بارها در اعتراض به حکم ناعادلانه و وضعیت حبس خود دست به اعتصاب غذا و اعتراض زده است.
شاکر بهروزی ۲۵ شهریور ۱۳۹۹ در دفاعیهی دستنویسی مسئولان قضائی را از شکنجههایی که جهت اخذ اعترافات اجباری بر او اعمال شد آگاه کرد؛ نوشته بود یکسال در سلول انفرادی بوده و تحت سختترین شکنجههای روانی و جسمی شدید، با اجبار از او اعتراف گرفتند

به کانال نه به زندان نه به اعدام در تلگرام بپیوندید
https://t.me/NoToPrisonNoToExecution