سخنرانی جاوید رحمان در چهلونهمین اجلاس شورای حقوقبشر ملل متحد
چهلونهمین اجلاس شورای حقوقبشر در ژنو امروز پنجشنبه ۲۶اسفند۱۴۰۰ برگزار شد. جاوید رحمان گزارشگر ویژه ایران در ملل متحد از طریق ویدئو کنفرانس در این اجلاس ایراد سخنرانی کرد. سخنرانی جاوید رحمان با اشاره به گزارش اخیر وی در مورد نقض حقوق بشر در ایران بود.
جاوید رحمان در سخنرانی ویدئویی خود در شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو ابتدا گفت که کماکان از سفر به ایران منع شده است و به گزارش اخیر خود در رابطه با وضعیت حقوق بشر با تمرکز بر روی حسابرسی از نقض مستمر حقوق بشر در ایران اشاره کرد.
جاوید رحمان گفت که در گزارش خود اشاره کرده بود که در سال ۲۰۲۱ حداقل ۲۸۰ نفر شامل ۱۰ زن اعدام شده اند.
وی گفت که در سال گذشته شاهد افزایش شمار اعدامها در ارتباط با مواد مخدر بوده ایم و بسیاری از اعدام شدگان از اقلیت های قوی بوده اند این شامل ۴۰ نفر بلوچ و ۵۰ نفر کرد میباشد.
جاوید رحمان در سخنان خود به دو واقعه اشاره کرد و گفت در این دو واقعه از نیروی مرگبار توسط ماموران حکومتی استفاده شده است.
اولین مورد در تابستان ۲۰۲۱ در استان خوزستان میباشد که منجر به کشته شدن حداقل ۸ نفر شامل ۲ کودک بوده است.
مورد دوم در ۲۲ نوامبر ۲۰۲۱ در اصفهان بوده است که با استفاده از باتوم و گاز اشک آور و گلوله های ساچمه ای جراحات شدیدی به سر و چشم شهروندان وارد شده و حداقل ۲۰۰ نفر دستگیر شدند. اما تاکنون هیچ تحقیی پیرامون این زیاده روی های قهری انجام نشده است.
جاوید رحمان گفت در هر دوی این موارد نیز دولت دست به قطع اینترنت زده است تا از درز اطلاعات بیشتر جلوگیری شود.
جاوید رحمان همچنین به طرح صیانت در ارتباط با اینترنت که توسط دولت پیشنهاد شده اشاره کرده و نگرانی عمیق خود را از اجرایی شدن این طرح ابراز داشت. او گفت: «این لایحه یک گام عمده به سمت تثبیت یک دیوار دیجیتالی در ایران بوده و در عمل ایران را از اینترنت جهانی قطع میکند.»
گزارشگر حقوق بشر ایران گفت که روح حاکم بر گزارش ارائه شده حسابرسی از ایران بدنبال چند دهه فرار از مجازات مستمر است که از جدی ترین نقض های حقوق بشر در ایران بوده است.
جاوید رحمان در سخنان خود مجددا به دو مورد نمادین فرار از مجازات توسط مقامات ایران اشاره کرد که شامل سرکوب قهرآمیز در اعتراضات سراسری ۲۰۱۹ و ۲۰۲۱ بوده است که تا به امروز مورد تحقیق و حسابرسی قرار نگرفته است.
وی همچنین به استفاده از سلاح مرگبار علیه کولبران و ناپدید شدنهای وسیع و اعدامهای صحرایی اشاره کرد.
جاوید رحمان تاکید کرد اعدام مخالفان در سالهای ۱۹۸۲ و ۱۹۸۸ و تلاش برای ترور روشنفکران و خبرنگاران بی پاسخ مانده است.
جاوید رحمان در پایان گفت: «من از این شورا می خواهم تا فرهنگ تلافی جویی را بطور جدی مورد بررسی قرار دهد. فرهنگی که بدون هیچ عواقبی توسط مسببین خشونت ، وضعیت را وخیمتر می کند».
جاوید رحمان بر نقش و مسئولت جامعه بین المللی تاکید کرد.
به کانال نه به زندان نه به اعدام در تلگرام بپیوندید
https://t.me/NoToPrisonNoToExecution