یک زندانی معلول ویلچر نشین در همراه با زندانی دیگری در زندان عادل آباد شیراز اعدام شدند
به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام، روز ۲۹ خردادماه ۱۴۰۱، یک زندانی معلول ویلچر نشین و یک زندانی دیگر به اتهام قتل در زندان عادل آباد شیراز اعدام شدند.
غلام اسلامی ۳۷ ساله، از هر دو پا فلج بود و با ویلچر به محل اعدام منتقل شد. وی به اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود.
زندانی دیگر رسول خسروی، ۳۷ ساله، اهل بابل نیز به اتهام قتل به اعدام محکوم شده و از ۴ سال پیش در زندان عادل آباد شیراز به سر می برد.
کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام، اجرای حکم اعدام این زندانی معلول را محکوم می کند.
لازم به ذکر است که پیش از این کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام در تاریخ ۲۲ بهمن ۱۴۰۰، اعلام کرده بود که دادستانی جرائم عمومی، دستور تعیین تکلیف ۳۰۰ زندانی محکوم به اعدام را صادر کرده است. پس از این اقدام، اجرای احکام زندان گوهردشت اقدام به رو آوردن پرونده ۳۰۰ زندانی محکوم به اعدام از متهمان به قتل کرد، تا در صورتیکه خانواده های مقتولین رضایت نمی دهند، حکم اعدام این زندانیان اجرا شود. از آن زمان شمار اعدامها به طرز چشم گیری در زندان های کشور ا بالا رفته است.
سحرگاه یکشنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۱ نیز حکم اعدام پنج زندانی در زندان عادل آباد شیراز اجرا شد.
بیشتر بخوانید:
سازمان عفو بین الملل در گزارشی که روز سه شنبه ۳ خردادماه برابر با ۲۴ ماهمی ۲۰۲۲ منتشر گردید اعلام کرد که ایران پس از چین در رتبه دوم اعدام شهروندان خود در جهان قرار دارد. در این گزارش اشاره شده است که در ۱۸ کشور در سال ۲۰۲۱ دستکم ۵۷۹ اعدام ثبت شده است. از این تعداد ۳۱۴ مورد آن مربوط به حاکمیت دیکتاتوری در ایران میباشد. یعنی ایران با ۵۴ درصد اعدامها در سال ۲۰۲۱ بیشترین سهم اعدامها در جهان را به خود اختصاص داده است.
کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام، ضمن محکوم کردن اجرای احکام ضدانسانی اعدام توسط قضاییه ابراهیم رئیسی از همه مجامع بین المللی خواستار مداخله فوری برای توقف جنایت در زندانهای ایران می باشد.
به کانال نه به زندان نه به اعدام در تلگرام بپیوندید
https://t.me/NoToPrisonNoToExecution