اعدام و کشتار؛ دستآورد یکساله رئیسی – «ارتباط بین انتخاب رئیسی و افزایش اعدامها چیست؟»
بقلم الف جمشیدی
دستاورد یکساله رئیسی قصاب مردم ایران و رئیس جمهوری شش کلاسه چیز جز اعدام و کشتار نبوده است؛
خامنهای یکسال پیش با درآوردن رئیسی از صندوقهای رأی، آخرین برگ خود را برای حفظ نظام ولایت بازی کرد؛ تا به این ترتیب هرچه بیشتر چنگال خونین اختاپوس ولایت فقیه را بر جامعه فرو برد. اما خامنهای هر روز با زنجیرهای از حرکتهای اعتراضی و اعتصاب در شهرهای مختلف، توسط مردم جان به لب رسیدده از حکومت با شعار «مرگ بر رئیسی» مواجه شد.
در یکسال گذشته از وعدههای پوشالی رئیسی مثل ساخت یک میلیون مسکن، ایجاد سالی یک میلیون شغل و تا وعدة مسخره ریشه کنی خط فقر تا نوروز۱۴۰۱، و….. برای مردم ما ثمرهای جز فقر، گرسنگی، سرکوب و اعدام، بیکاری جوانان، گرانی افسارگسیخته و سفره های خالیتر، در پی نداشت.
تصویر ایران ستم زده با دولت «جوان حزب الهی»
اکنون با گذشت یکسال از روی کار آمدن رئیسی، بیش از پیش روشن شده است که این حاکمیت و دولتهایی که تحت عنوانهای مختلف بر سر کار میآورد، نه میخواهند و نه توان آن را دارند که مشکلات مردم را حل کنند و تنها کار این دولتها، خالی کردن جیب و سفرههای مردم و غارت و تباهی ایران است.
سایت حکومتی بهار نیوز به تاریخ ۳ تیر۱۴۰۱ در مقالهای با عنوان «تعداد فقرا روز به روز بیشتر میشود» نوشت: «در شرایطی که حداقل سی میلیون نفر دچار فقر مطلق هستند، ما امروز به سیاستهای دوران جنگ برگشتهایم و شرایط امروز از دوران جنگ نیز بحرانیتر است».
چهره دیگر حاکمیت سیاه آزادیکش، بستن دهانها و سرکوب عریان ضعیفترین و زحمتکشترین اقشار جامعه است. مسعود ستایشی سخنگوی دستگاه قضائیه گفت: «اهتمام ویژه قوه قضاییه و مجموعههای دستگاههای انتظامی و اطلاعاتی و امنیتی تلاش همه این بوده که در کمترین زمان ممکن به بهترین کیفیت با مخلین امنیت عمومی، امنیت اجتماعی [منظورش امنیت نظام است] برخورد کنند. خط قرمز ماست و زندان جایگاه اینهاست. ( تلویزیون شبکه خبر- ۶ تیر ۱۴۰۰)
ایران با بالاترین رقم زندانی، شاخص امنیت عمومی نظام ولایت!!!
حاکمیت سیاه دینی حاکم بر ایران، رتبه اول هر آنچه که ضد منافع ملی و مردمی، اجتماعی و فرهنگی است را در سطح جهانی کسب کرده است.
در نظام حامی مستضعفین! آمار زندانیان در ایران بالاترین رقم نسبت به سایرکشورهاست. طبق آمار اعلام شده رسمی آمار زندانیان در ایران ۲۵۰ هزار نفر است.
غلامعلی محمدی رئیس سازمان زندانها کشور به افزایش تعداد زندانیان نسبت به نُرم معمولی جهانی اشاره کرد و گفت: «تراکم جمعیت کیفری در زندانهای جمهوری اسلامی الان در حد مطلوب نیست. در جمهوری اسلامی ما بالاتر از حد میانگین جهانی زندانی داریم». (تلویزیون شبکه خبرـ ۶تیر ۱۴۰۱).
سایت سان نیوز۲۹ خرداد ۱۴۰۱، درباره لیست زندانیان در انتظار اعدام در دستگاه مخوف ولایت فقیه نوشت: «اسناد فاش شده نشان میدهد که ۵۳۷۰ زندانی محکوم به اعدام در ایران به دلیل جرم های سبک با سنگسار و از جرثقیل آویزان شدن مواجه هستند. سوابق دلخراشی که از زندانها و شکنجه گاه های طاقت فرسا ایران به بیرون درز کرده است نشان میدهد که ۵۳۷۰ نفر به اتهاماتی مانند نوشیدن مشروبات الکلی یا توهین به ولی فقیه رژیم در انتظار اعدام هستند».

کسب رتبه اول اعدام در جهان، کارنامه یکساله دولت رئیسی
اقشار مختلف جامعه از بازنشستگان تا کشاورزان، معلمان همراه با جوانان عاصی از بیکاری و سرکوب، با شعار «مرگ بر ريیسی»، «دولت شش کلاسه همین روزها خلاصه» هر روز در کف خیابانها، فریادشان به آسمان بلند است. خامنهای در محاصره بحرانهای ناشی از ۴۳ سال حاکمیت ضدمردمی، برای خاموش کردن صدای اعتراض مردم، به تشديد سركوب و اعدام روی آورده است.
بنا بر گزارش سال۲۰۲۱ عفو بینالملل، ایران بیش از نیمی از کل اعدامهای “ثبتشده” در سطح جهان را به خود اختصاص داده است.
طبق تازهترین گزارش سازمان عفو بینالملل، ایران از نظر تعداد اعدام ها، پس از چین در رده دوم و بر اساس جمعیت در رتبه اول قرار دارد. این سازمان میگوید جمهوری اسلامی ۳۱۴نفر را در سال۲۰۲۱ اعدام کرده که بالاترین رقم از سال۲۰۱۷ است (سایت عفو بین الملل ـ ۱تیر ۱۴۰۱).
ایران، نقض حقوق بشرـ گزارش سالانه دببرکل
«آنتونیو گوترز» دبیرکل سازمان ملل، در گزارش سالانه خود که به بازه زمانی ۱۱ژوئن ۲۰۲۱تا ۲۰مارس ۲۰۲۲ پوشش میدهد؛ به شورای حقوق بشر، شرحی از نقض گسترده حقوق بشر در ایران و آمار سالانه ۳۱۴ نفر و از اعدام ۱۰۵ نفر ظرف سه ماه ارائه کرد. (سایت سازمان ملل ـ ۱۶ ژوئن ۲۰۲۲).
در گزارش دبیرکل در مورد اعدام های فراقضایی آمده است:
- اکثر اعدام شدگان از گروههای اقلیت بودهاند و محکومان عمدتا برای اتهاماتی از جمله: “اشاعه فساد فی الارض”، جرایم مرتبط با مواد مخدر؛ امنیتی (زندانیان سیاسی)، قتل غیر عمد؛ «باغی» (قیام مسلحانه)، محاربه، و اتهامات علیه تظاهرات کنندگان به اعدام مجازات شدند.
- در ایران اعدامها در سال ۲۰۲۱در مقایسه با سال ۲۰۲۰ افزایش یافته است، در سال ۲۰۲۱، حداقل ۳۱۰نفر از جمله حداقل ۱۴ زن اعدام شده اند.
- در سال ۲۰۲۲، بین ۱ ژانویه ۲۰۲۲تا ۲۰ مارس ۲۰۲۲ ،[به مدت سه ماه] حداقل ۱۰۵ نفر اعدام شده اند». (سایت سازمان ملل ـ۲۶خرداد۱۴۰۱).
قرائت گزارش دبیرکل درباره وضعیت حقوق بشر ایران، در شورای حقوق بشر
روز ۳۱خرداد ۱۴۰۱گزارش دبیرکل به شورای حقوق بشر توسط “نادا النشیف”، معاون آنتونیو گوترز در امور حقوق بشر، در جلسه شورای حقوق بشر در ژنو قرائت شد. خانم نادا النشیف گفت: «در بازه زمانی این گزارش، ایران با چالشهای اجتماعی، اقتصادی، زیستمحیطی و سیاسی قابل توجهی مواجه بود که به اعتراضها در میان جمعیتی که به طور فزایندهای به زیر خط فقر سوق داده میشدند، دامن می زد». (سایت سازمان ملل ـ۳۱خرداد۱۴۰۰).
«در فاصله یک ماهه آوریل و مه ۲۰۲۲، حداقل ۵۵ نفر از معلمان، وکلا، مدافعان حقوق کار، هنرمندان و دانشگاهیان در جریان اعتراضات دستگیر شدند که بسیاری از آن ها با اتهامات امنیت ملی روبه رو هستند.» ، «بیش از ۸۵ کودک مجرم در ایران در صف اعدام قرار دارند.» (همان منبع).
استمرار شکنجه و سرکوب در سال ۲۰۲۱ در ایران
سایت میشن نت ورک نیوز روز ۳مه ۲۰۲۲ نوشت: «بر اساس گزارش جدید گروههای حقوق بشر در اروپا، اعدامها در ایران ۲۵درصد افزایش یافته است».
ادوین کشش آبنوس میگوید: «ارتباط بین انتخاب رئیسی و افزایش اعدام ها باید مورد توجه قرار گیرد» ، «در این رابطه شورای حقوق بشر در ژنو خواستار حسابرسی از رژیم ایران بخاطر قتلعام سال ۱۹۸۸ و سرکوب اعتراضات مردمی در نوامبر ۲۰۱۹ و پایان دادن به مصونیت از مجازات در حاکمیت ولایت فقیه شد».
خبرگزاری رویتر روز ۳۱ خرداد ۱۴۱، در مطلبی با عنوان «اعدامها و فرآیندهای محاکمه در ایران باعث نگرانی عمیق است» اعلام کرد: «نادا النشیف، معاون کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل، گفت: دبیرکل از افزایش تعداد اعدامها، از جمله جرایم مرتبط با مواد مخدر، [در ایران] عمیقا نگران است».
اعدام مجرمین کودک
در گزارش دبیرکل ایران تنها کشوری است که اعدام کودکان به آن اشاره شده است. در گزارش دبیرکل آمده است: «بین اوت ۲۰۲۱و مارس ۲۰۲۲، دستکم دو کودک مجرم، در حالی که هنگام ارتکاب جرم ۱۵ ساله بودند، اعدام شدند». «سجاد سنجری در ۲ اوت ۲۰۲۱بدون اطلاع قبلی به خانواده اش و آرمان عبدالعالی دیگر کودک مجرم در ۲۴ نوامبر ۲۰۲۱در حالی که زیر سن قانونی بود، اعدام شدند». (سایت سازمان ملل ـ۲۶خرداد۱۴۰۱).
شعار مرگ بر رئیسی شکست ماشین سرکوب
اعدام، سرکوب، زندان، فقر و گرسنگی این است حاصل وعدههای رئیسی که خامنهای او را تنها برای به بند کشیدن جامعه به کرسی ریاست نشاند.
اما صحنه سیاسی و شرایط عینی جامعه امروز ایران، نشان میدهد روزی نیست که از گوشه و کنار و از دورافتادهترین کوی و شهرها صدای «مرگ بر رئیسی»، «آقا خدایی میکند مردم گدایی میکند» بلند نباشد. این واقعیتی است که موتور ماشین سرکوب، زندان و اعدام از سرعت اعتراضات مردم، به نفس افتاده و دیگر اثر ندارد.
سوال اساسی اینجاست که آیا خامنهای میتواند فوران انفجار جامعه و مردم را کنترل کرده و از آن با جان سالم عبور کند؟ این کابوس لحظه به لحظهی خامنهای، رئیسی و تمامیت این حاکمیت است که لحظهای هم از آن در امان نیستند.
«پایان»
به کانال نه به زندان نه به اعدام در تلگرام بپیوندید
https://t.me/NoToPrisonNoToExecution