حکم اعدام دو زندانی در زندانهای قم و جلفا اجرا شده است. شمار اعدامها از ابتدای سال جاری به دستکم ۱۹۰ نفر رسید
کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام، ۲۰تیر ۱۴۰۱؛ حکم اعدام دو زندانی در زندانهای قم و جلفا به ترتیب با اتهامات «مواد مخدر» و «قتل و تجاوز» اجرا شد. زندانی که در جلفا متهم به «قتل و تجاوز» بود پس از ۱۳ سال اعدام شد.
اعدام یک زندانی در زندان قم
سحرگاه شنبه ۱۸تیرماه ۱۴۰۱ حکم اعدام یک زندانی بنام ابوالفضل رحمانی با اتهام «مواد مخدر» در زندان قم اجرا شد.

سازمان حقوق بشر ایران اعلام کرد ابوالفضل رحمانی ۳۸ ساله بوده و از چهارسال پیش به اتهام حمل مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بود. او پدر یک فرزند بود و قبل از بازداشت راننده جرثقیل بوده است.
همزمان با ابوالفضل رحمانی، یک زندانی بلوچ بنام مهرالله ریگی نیز با همان اتهام اعدام شد. این دو زندانی در یک گروه چهار نفره جهت اجرای حکم به سلول انفرادی منتقل شده بودند. دو زندانی دیگر متهم به «قتل»، با اخذ مهلت از شکات پرونده به بندهای خود بازگشتند.
اعدام یک زندانی پس از ۱۳ سال در جلفا
به گزارش رکنا، حکم اعدام یک زندانی که متهم به «قتل و تجاوز» در جلفا بوده است پس از ۱۳ سال اجرا شد. (تاریخ دقیق اعدام و مشخصات این زندانیان در گزارش رکنا مشخص نشده است.)
بر اساس این گزارش، پرونده این زندانی به همراه دو نفر دیگر در تاریخ ۲۸ فروردین ۱۳۸۸ بدنبال تجاوز و قتل یک مادر به همراه پسر ۶ ساله وی گشوده شده است.
از میان سه نفر محکومان این پرونده دو نفر محکوم به اعدام و یک نفر رضایت شکات پرونده را بدست آورده است. اکنون حکم اعدام یک نفر اجرا شده و حکم اعدام نفر دوم پس از پرداخت مابه التفاوت دیه توسط خانواده مقتول اجرا خواهد شد!
بر اساس قوانین قرون وسطایی نظام ولایت فقیه: در این پرونده خانواده مقتول میباید مبلغ ۸ میلیارد ریال برای اجرای حکم اعدام به خانواده قاتل پرداخت میکرده است اما بدلیل تنگدستی امکان پرداخت چنین مبلغی را نداشته تا اینکه پس از گذشت ۱۳ سال این مبلغ پرداخت شده است. برای اجرای حکم اعدام زندانی دوم نیز این خانواده باید مابه التفاوت دیه یک انسان را واریز نماید تا حکم اعدام نفر دوم نیز اجرا شود!.
***
درحالیکه بر اساس گزارش سالانه عفو بین الملل بیش از دو سوم کشورهای جهان (۱۴۴ کشور) اکنون مجازات اعدام را در قانون لغو یا در عمل متوقف کردهاند. اما در ایران تحت حاکمیت ولایت فقیه، ماشین اعدام هر روز سرعت بیشتری می گیرد.
نظام ولایت فقیه با بکار گیری قانون قصاص، خانواده مقتول را در روند کشتن یک انسان دیگر که به دستور نظام قضایی به مرگ محکوم شده، دخیل میکند. نظام قضایی با حفظ چنین شرایطی، خویشاوندان نزدیک مقتول را در وضعیت سنگدلانه قرار میدهد و ویژگیهای انسانی را در آنها می کشد، و از سوی دیگر گناه مجازات اعدام را به گردن خانواده مقتول می اندازد.
با احتساب اعدام این دو زندانی، شمار اعدامها از ابتدای سال جاری ۱۴۰۱ تا کنون دستکم ۱۹۰مورد بوده است.

به کانال نه به زندان نه به اعدام در تلگرام بپیوندید
https://t.me/NoToPrisonNoToExecution