سرخط اخبار نقض حقوق بشر در ایران پنجشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ توسط کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام گرد آوری شده و به اطلاع خوانندگان میرسد:
قم- روز چهارشنبه ۲۵ فروردین ماه ۱۴۰۰ برابر با اولین روز ماه رمضان، حکم اعدام یک زندانی به نام محمدقلی قلی زاده در زندان مرکزی قم به اجرا درآمد.

نوسود- روز پنجشنبه شانزدهم اردیبهشتماه، یک کولبر به نام نادر صابری فرزند براخاس اهل روستای “تیلکو” ساکن شهرستان کامیاران بر اثر انفجار مین در مرز نوسود زخمی شد.
تبریز-جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات بابک کیومرثی و سعید سلطانی فعالان ترک در تاریخ ۳ خردادماه در شعبه ۳ دادگاه انقلاب تبریز برگزار خواهد شد. اتهامات آنان همکاری با گروهای ضدنظام عنوان شده است.
شهرهای استان کردستان- طی دو هفته نخست اردیبهشتماه ۱۴۰۰، دستکم ۲۷ شهروند کُرد توسط ارگانهای اطلاعاتی و امنیتی در شهرهای مختلف کُردستان به اتهام فعالیت سیاسی و مدنی بازداشت شدهاند. در میان بازداشت شدگان دو زن و دو نوجوان ۱۶ ساله نیز حضور دارند.
تهران- درخواست اعاده دادرسی پرونده مسعود مصاحب، شهروند دوتابعیتی ایرانی – اتریشی محبوس در زندان اوین، از سوی شعبه ۴۱ دیوان عالی کشور پذیرفته شد و پرونده وی پس از ارجاع به شعبه هم عرض رسیدگی خواهد شد. این زندانی ۷۴ ساله، بهمنماه ۹۷ طی سفری به ایران بازداشت و از آن زمان تاکنون در زندان اوین بسر برده است.
کمپین حقوق بشر ایران- کمپین حقوق بشر ایران روز چهارشنبه ۱۵ اردیبهشت (پنجم مه) گزارش داده است که وحید و حبیب افکاری هشت ماه است در سلول انفرادی بسر میبرند. آنها برادران نوید افکاری، کشتیگیر ۲۷ ساله ایرانی هستند که سال گذشته علیرغم تمامی اعتراضات بینالمللی توسط جمهوری اسلامی اعدام شد.
نقده-رحمان تابش و رحیم رفعتی شهروندان اهل شهرستان اشنویه با پایان ایام مرخصی به زندان نقده بازگشتند. این دو شهروند که از اسفندماه ۹۹، در حال سپری کردن دوران محکومیت خود هستند. اتهام این افراد همکاری با احزاب مخالف نظام می باشد.
فراخوان جامعه جهانی برای اقدام فوری درباره بازداشت ۱۰۰ شهروند کرد در ایران
۳۷ سازمان حقوق بشری در بیانیهای از جامعه بینالمللی خواستند تا اقدامی «جدی و فوری» در اعتراض به بازداشت حدود ۱۰۰ شهروند و فعال کرد، انجام دهد. در این بیانیه تاکید شده که آنان در معرض خطر «شکنجه و سایر رفتارهای بیرحمانه، غیرانسانی و تحقیرآمیز برای دادن اعترافات اجباریاند». در بین این افراد فعالان کارگری، نویسندگان، دانشجویان، مدافعان محیط زیست و زندانیان سیاسی سابق می باشند که توسط سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات دستگیر شده اند.
سازمان پروژه عدالت جهانی – شاخص حاکمیت قانون (WJP Rule of Law Index) شاخصی است که در ۱۲۸ کشور جهان و حوزه قضایی این کشورها به بررسی میزان حاکمیت قانون و شفافیت میپردازد.
این شاخص توسط سازمان پروژه عدالت جهانی که یک سازمان مدنی بینالمللی متشکل از دهها وکیل از ملیتهای مختلف است سنجیده میشود.
ایران در میان ۱۲۸ کشور، رتبه بسیار ضعیف ۱۰۹ را دارد که نشان از بیقانونی، عدم اجرای قانون و عدم شفافیت حاکمیت است.
اخبار روز گذشته را اینجا بخوانید
به کانال نه به زندان نه به اعدام در تلگرام بپیوندید
https://t.me/NoToPrisonNoToExecution