اجرای سه حکم اعدام در زندان های خرم آباد و عادل آباد شیراز، دو متهم مواد مخدر و یک متهم به قتل
به گزارش کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام؛ طی دو روز ۲۳ و ۲۴ مردادماه ۱۴۰۱، سه حکم اعدام در زندان های خرم آباد و عادل آباد شیراز اجرا شد که دو تن از آنان از متهمان مواد مخدر و زندانی دیگر متهم به قتل بود.
روز یکشنبه ۲۳ مردادماه ۱۴۰۱، حکم اعدام دو زندانی زندان عادل آباد شیراز، از متهمان مواد مخدر که به همین اتهام به اعدام محکوم شده بودند، به اجرا در آمد. اسامی این زندانیان وحید رحمانی، ۲۹ ساله و مصطفی رسولزاده، ۳۷ ساله بوده است. وحید رحمانی صافکار خودرو بود و سه سال پیش به اتهام حمل مواد مخدر بازداشت شده بود.
زندانی دیگر مصطفی رسول زاده، متاهل و دارای یک فرزند بود که او نیز از متهمان مواد مخدر بود.
از سوی دیگر روز دوشنبه ۲۴ مردادماه ۱۴۰۱، یک زندانی به نام میثاق یاوری، اهل جهرم به اتهام قتل در زندان مرکزی خرم آباد اعدام شد.
بر اساس گزارش دیگری روز ۲۴ مردادماه ۱۴۰۱، یک زندانی بلوچ به نام محی الدین دامنی از متهمان مواد مخدر در زندان بیرجند جهت اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی منتقل شد.
محی الدین دامنی معروف به بیدالله رودینی، فرزند نبی، متاهل و دارای چهار فرزند است. وی از اهالی شهرستان زهک است که حدود ۲ سال پیش به اتهام مواد مخدر دستگیر و از آن زمان تاکنون در زندان بیرجند محبوس است. محی الدین دامنی به اتهام مواد مخدر به اعدام محکوم شده است.
از وضعیت کنونی او اطلاعی در دست نیست.
اجرای احکام اعدام در زمان ریاست ابراهیم رئیسی شتاب تازه ای گرفته و مقامات قضاییه اجرای پرونده های اعدام را با فوریت در دستور کار خود قرار داده اند. اکثریت قریب به اتفاق اعدام ها توسط رسانه های حکومتی منتشر نشده و مخفیانه صورت می گیرد. در بیش از ۹۰ درصد اعدامها در ایران، بصورت مخفیانه انجام می شود و خبر آن در هیچکدام از رسانه های رسمی منتشر نمی شود. تنها اخباری که با ریسک پذیری توسط سایر زندانیان و خانواده آنها به ارگانهای حقوق بشری می رسد
لازم به ذکر است در ابتدای مردادماه ۱۴۰۱، گزارش عفو بین الملل در خصوص موج دهشتناک اعدام ها در ایران منتشر شد. عفو بین الملل اعلام کرد حداقل ۲۵۱ نفر در فاصله اول ژانویه تا ۳ ژوئن ( ۱۱ دی ۱۴۰۰ تا ۹ تیر ۱۴۰۱) توسط ایران اعدام شده اند.
عفو بین الملل در این گزارش نسبت به این روند پر شتاب هشدار داده و اعلام کرد شمار اعدامها به زودی از مجموع کل ۳۱۴ اعدام ثبت شده در سال میلادی ۲۰۲۱ فراتر خواهد رفت.
عفو بین الملل در قسمتی از گزارش خود نوشت: اکثر اعدامشدگان (۱۴۶ نفر) در سال میلادی ۲۰۲۲ از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بودند در حالی که مطابق مستندات، رویه اعدام به دنبال محاکمههای به شدت ناعادلانه به طور نظاممند ادامه دارد. حداقل ۸۶ نفر هم به دلیل جرایم مرتبط با مواد مخدر اعدام شدهاند که طبق قوانین بینالمللی هرگز نباید مشمول مجازات اعدام شوند. در تاریخ ۱ مرداد ۱۴۰۱، مقامات یک مرد را در ملاء عام در استان فارس اعدام کردند. این اولین اعدام در ملاء عام پس از یک وقفهی دو ساله در دوران همهگیری کرونا بود.
در قسمت دیگری از گزارش به علل صدور احکام اعدام پرداخته و نوشت: مجازات اعدام در ایران در پی محاکمههایی که به طور سیستماتیک ناعادلانه هستند صادر میشود و دادگاهها دائما «اعترافات» به دستآمده از طریق شکنجه را به عنوان مدرک مورد استناد قرار میدهند. گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران گفته است که «نواقص نهادینه شده در قانون … به این معناست که اکثر اعدامها، اگر نگوییم همه، سلب خودسرانه حیات محسوب میشوند.»
به کانال نه به زندان نه به اعدام در تلگرام بپیوندید
https://t.me/NoToPrisonNoToExecution